8. 2. 2014

Istrabenz Plini Izola - Trimo 20:22 (9:7)

Ekipa Istrabenz Plini Izola je v 20. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške doživela že štirinajsti prvenstveni poraz. Na domačem igrišču so Primorci izgubili prpoti Trimu iz Trebnjega z 20:22 (9:7).

 

 

 

 

 

ISTRABENZ PLINI IZOLA - TRIMO TREBNJE 20:22 (9:7)

 

 

Izola - Športna dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

 

 

Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič 4, Vidali 1, Božič 6 (1), Stepančič, Kojić, Čosić 3, Jelovčan, Redžić, Vuković, Smolnik 6, Rončević, Kević, Matijaševič, Vidic.

 

 

Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 1, Murčehajić, Ratajec 2, Čeh, Ferlin, Skol 2 (2), Sušin 3, Saje, Rojc 3, Udovič 1, Ferkulj 4, T. Grandovec 2, Florjančič 4, Brana.

 

 

Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 2 (1), Trimo Trebnje 3 (2).

 

 

Izključitve: Istrabenz Plini Izola 8 minut, Trimo Trebnje 6 minut.

 

 

 

Trebanjci so po ne najbolj prepričljivem uvodu v državno prvenstvo vendarle ujeli pravi ritem in iz kroga v krog napredujejo po lestvici. Z zmago v Izoli so se utrdili na petem mestu in imajo pred najbližjimi zasledovalci iz Novega mesta in Ormoža že štiri točke prednosti.

 

 

Po polovici tekme je kazalo na zmago Izolanov (9:7), nato pa so v začetku druge polovice tekme doživeli pravi mrk. Njihov več kot deset minut dolg strelski post so izbranci gostujočega trenerja Romana Šavriča s pridom izkoristili in si priigrali pet golov prednosti (19:14), lepo zalogo v zadetkih pa ohranili do konca dvoboja.

 

 

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Jaka Ferkulj in Luka Florjančič s po štirimi zadetki, vratar Klemen Ferlin je zbral enajst obramb. Pri poražencih sta Peter Božič in Žiga Smolnik dosegla po šest golov.

 

 

Izolska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 14. februarja, gostovala pri ormoškem Jeruzalemu, trebanjska pa bo dan kasneje gostila Krško.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14