12. 2. 2014

Celje Pivovarna Laško - Sviš 42:21 (19:13)

Igralci Celja Pivovarne Laško so v 21. krogu v 1. NLB Leasing ligi dosegli 19. zmago. Drugouvrščeni Celjani so pred domačimi gledalci v dvorani Zlatorog premagali zadnjeuvrščeni Sviš iz Ivančne Gorice kar z 21 zadetki razlike - končni izid je bil 42:21 (19:13).

 

 

 

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - SVIŠ IVANČNA GORICA 42:21 (19:13)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev 228, sodnika: Humek in Škvarč (oba Dobova).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 5, Mlakar 2, Marguč 6 (2), Žuran 2, Janc 2, Razgor 2, Ranevski 3 (1), Skube 4, Slišković 5, Potočnik, Zelenović 5, Žabič 1, Lekai 2, Žvižej 3.

 

 

Sviš Ivančna Gorica: Marjanovič, Slapničar, Tekavec, Zidar, Potokar 3 (1), Zavodnik, Muhovec, S. Stopar 5, Pekolj 1, Bučar, Kalabić 4, Strmole, Marinčič 2, Sašek 1, G. Stopar, Sendelbah 3.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (3), Sviš Ivančna Gorica 2 (1).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6 minut, Sviš Ivančna Gorica 10 minut.

 

 

 

Celjska zasedba je po pričakovanju ugnala tekmece iz Ivančne Gorice, za drugouvrščeno ekipo v državnem prvenstvu pa je bila tekma tudi generalka pred izjemno pomembnim sobotnim obračunom z ukrajinskim Motorjem iz Zaporožja v dvorani Zlatorog. Izbranci Branka Tamšeta se bodo v primeru zmage uvrstili v osmino finala lige prvakov.

 

 

Dolenjci so se favoriziranim Štajercem enakovredno upirali le v uvodnih minutah, po 4:4 pa je na igrišču zagospodarila domača ekipa in povedla z 12:4. Po minuti odmora - ta je bila nekoliko daljša, saj si je dobrih dvesto gledalcev ogledalo tudi podelitev prve zlate kolajne v zgodovini slovenskega športa na zimskih olimpijskih igrah, ki ga je v Sočiju osvojila smučarka Tina Maze - je celjska prevlada nekoliko popustila.

 

 

Domači rokometaši so vse nadoknadili v drugi polovici tekme in zanesljivo opravili z gosti iz Ivančne Gorice. V celjski ekipi so se vsi igralci - izjema je bil samo Gregor Potočnik - vpisali med strelce, najbolj učinkovit pa je bil Gašper Marguč s šestimi goli.

 

 

Zasedba iz Ivančne Gorice bo v zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva v soboto, 22. februarja, gostila trebanjski Trimo, celjska pa bo dan pozneje gostovala pri mariborskemu Braniku.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14