12. 2. 2014

Gorenje Velenje - Maribor Branik 40:31 (22:16)

Rokometaši Gorenja iz Velenja so v domači Rdeči dvorani prepričljivo dobili derbi 21. kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške. Aktualni državni prvaki Slovenije in vodilni na prvenstveni lestvici so namreč premagali igralce Maribora Branika s 40:31 (22:16).

GORENJE VELENJE - MARIBOR BRANIK 40:31 (22:16)

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, N. Cehte, Medved 2, S. Burić 7, Cingesar, K. Cehte 7, Skube 9 (1), Golčar, Šoštarič 1, Papež 7 (3), Vrečer, Dobelšek 1, Gams 1, Nosan 1, Oštir, Dujmovič 2, Bećiri 2.

Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Kaleb 5, Žmavc, Jamnik 5, Poklar 1, Razgor 2, Kodrin, Hrastnik 7, Fidel, Zarabec 6 (2), Kleč 3, Sok, Marić 2.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 5 (4), Maribor Branik 3 (2).

Izključitve: Gorenje Velenje 2 minuti, Maribor Branik 0 minut.

Osrednja tekma 21. kroga je minila v absolutni prevladi velenjskih rokometašev, ki so z dvajseto zmago obdržali tri točke prednosti pred drugouvrščenimi Celjani, Mariborčani pa za državnimi prvaki zaostajajo že za osem točk.

Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so silovito odprli tekmo, po desetih minutah igre so si priigrali prednost štirih golov (9:5). Po minuti odmora so se mariborski rokometaši približali na tri gole (12:9), v nadaljevanju pa znova zaigrali bledo, tako da so gostitelji v 25. minuti povedli z 21:13.

Velenjčani so v drugi polovici tekme držali vse niti igre v svojih rokah. Gostje so se trudili po svojih najboljših močeh, na koncu pa so vendarle morale priznati premoč boljšim in raznovrstnejšim igralcem Gorenja, ki bodo v nedeljo gostovali pri danskem Aalborgu v devetem krogu evropske lige prvakov.

Pri Velenjčanih je znova blestel srednji zunanji igralec Staš Skube z devetimi goli, Klemen Cehte, Senjanin Burič in Jernej Papež so jih dosegli po sedem, vratar Benjamin Burić pa je zbral 14 obramb. Za goste je Gašper Hrastnik dosegel sedem, Miha Zarabec pa šest zadetkov.

Velenjska zasedba bo v zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva v sredo, 19. februarja, gostovala pri novomeški Krki, mariborska pa bo v nedeljo, 23. februarja, gostila Celje Pivovarno Laško.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14