15. 2. 2014

Krimovke v tretjem krogu drugega dela lige prvakinj gostujejo pri evropskem prvaku Györu

Rokometašice Krima Mercatorja imajo po dveh krogih drugega dela lige prvakinj polovičen izkupiček - zmago proti Larviku (24:18) in poraz z Budućnostjo (15:30). Krimovke v tretjem krogu v nedeljo, 16. februarja 2014, ob 18. uri čaka gostovanje pri evropskem prvaku Györu na Madžarskem.

 

 

Györ, aktualni evropski prvak (v lanskem finalu je bil boljši od norveškega Larvika), je na dveh tekmah zbral tri točke. Madžarska ekipa je najprej na domačem igrišču remizirala s črnogorsko Budućnostjo (23:23), nato pa bila na gostovanju na Norveškem boljša od Larvika (29:23) in si trenutno z Budućnostjo deli prvo mesto v skupini 2.

 

 

Po zelo slabi igri so slovenske prvakinje prejšnji vikend doživele katastrofo proti Budućnosti, saj so izgubile kar s 15 goli razlike. "Mislim, da visok poraz v Podgorici ne bo pustil posledic. Igralke so dovolj pametne in zrele, poleg tega pa vedo, da so takšni porazi sestavni del športa. pridejo tekme, na katerih ti ne gre prav nič od rok, nasprotniku pa prav vse - in to se je nam zgodilo v Črni gori," pravi Krimov trener Tone Tiselj.

 

 

"Tako kot Budućnost, je tudi Györ naš tradicionalni nasprotnik v ligi prvakinj. Gre za najboljšo ekipo zadnjega obdobja v Evropi in aktulanega evropskega prvaka. Györ je odlično organiziran klub, ima vrhunski igralski kader, super navijače, njegovo domače igrišče je zelo vroč teren. Skratka, čaka nas zelo težka naloga. A po drugi strani sem prepričan, da bodo moja dekleta dvignila glave in odigrala precej bolje kot v Podgorici," se nadeja trener Tiselj.

 

 

Po trenerjevem mnenju je gostovanje na Madžarskem za Krim Mercator drugo najtežje v tem delu tekmovanja (težje naj bi bilo le tisto v Črni gori). Kljub negativni statistiki (na desetih tekmah proti Györu so krimovke še brez zmage) Tiselj meni: "Stvar je preprosta: Györ mora odigrati eno svojih precej slabših iger, mi pa moramo prikazati svojo najboljšo tekmo v letošnji sezoni. Györ je seveda favorit, tudi statistika ni na naši strani, a v športu se pogosto dogajajo presenečenja."

 

 

Krimovke se bodo z Madžarkami pomerile dvakrat zapored - po nedeljski tekmi sledi dvotedenski premor v ligi prvakinj, 1. marca pa Györ prihaja v Stožice. "Po premoru sledi ključni del, ki bbo dal ogovoro o tem, kateri dve ekipi iz naše skupine se bosta uvrstili na final four. Za nas je seveda pomembno gostovanje na Madžarskem, toda še pomembnejša bo povratna tekma v Ljubljani," ocenjuje Tiselj, ki ga ni presenetila prepričljiva zmaga Györa proti Larviku na Norveškem.

 

 

Krimova igralka Barba Lazović je bila proti Budućnosti s štirimi goli prva strelka svoje ekipe. "Čim prej moramo pozabiti na katastrofalen poraz v Podgorici. Sigurno si takšne slabe predstave, kot smo jo prikazale v dvorani Morača, ne smemo več dovoliti. V prvi vrsti zaradi sevbe, kluba, navijačev in sponzorjev. Dvigniti moramo glave, se psihološko pobrati in se skušati po naših najboljših močeh zoperstaviti evropskemu prvaku na njegovem igrišču," napoveduje Barbara Lazović.

 

 

Lazovićeva priznava, da je igra Krima Mercatorja proti Budućnosti razpadla tako v obrambi kot v napadu. "Posledično je na koncu prišlo do velike blamaže, ki se je ne bi smele niti dovoliti niti privoščiti. Zdaj se moramo dodatno motivirati in dokazati, da lahko igramo precej boljše kot v Podgorici. Toda za morebiten uspeh bi se nam v igri morale "poklopiti" prav vse stvari, poleg tega pa bi morale dobiti Madžarke na levi nogi," ocenjuje Lazovićeva.

 

 

Tekma Györ - Krim Mercator bo v nedeljo, 16. februarja 2014, ob 18. uri. Sodili jo bosta Romunki Diana Carmen Florescu in Anamaria Duta, delegatka pa bo Srbkinja Tatjana Medved.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2013/14