19. 2. 2014

Celjani v zadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov v gosteh proti Rheinu Neckarju

V desetem krogu skupinskega dela tekmovanja v evropski ligi prvakov bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško gostovali pri Rheinu Neckarju Löwenu v Nemčiji. Tekma zadnjega kroga v skupini A med nemškim in slovenskim klubom bo v četrtek, 20. februarja 2014, ob 19. uri v mestu St. Leon-Rot.

 

 

Na prvih treh mestih v skupini A pred zadnjim krogom ne more priti več do sprememb. Prvo mesto si je že zagotovil madžarski Veszprem (17 točk), na drugem mestu je Rhein Neckar Löwen (14), na tretjem pa Celje Pivovarna Laško (9). O zadnjem potniku bosta odločala Motor Zaporožje (7 točk; doma igra z Veszpremom) in Zagreb (6 točk; doma igra z ruskim St. Peterburgom).

 

 

"Gre za vrhunsko ekipo, ki ima paleto reprezentantov iz različnih držav. Rhein Neckar Löwen bo seveda želel skupinski del tekmovanja končati z zmago, toda mi se ne predajamo vnaprej. Čeprav na tekmi v Nemčiji ne bo imperativa zmage in rezultatskega pritiska, bom od igralcev zahteval maksimalen pristop," napoveduje trener celjskega kluba Branko Tamše. Velenjčan na klopi Celjanov ob tem dodaja: "Če se nam vse zadeve "poklopijo" in odigrajo najboljšo letošnjo tekmo, lahko računamo na pozitiven rezultat."

 

 

Celje Pivovarna Laško in Rhein Neckar Löwen sta se v prvem delu lige prvakov oktobra lani pomerila v Zlatorogu, uspešnejši pa so bili gostje iz Nemčije (28:25). To je bilo v tretjem krogu skupine A, v Celju pa je trenutno drugouvrščeni klub nemške lige in zmagovalec evropskega pokala v sezoni 2012/13 dosegel prvo zmago v letošnji ligi prvakov: v prvem krogu je namreč doma samo remiziral z ukrajinskim Motorjem (31:31), v drugem pa z zadetkom razlike (29:30) izgubil na gostovanju pri Veszpremu na Madžarskem.

 

 

Trener Tamše se zaveda, da njegovo ekipo v Nemčiji čaka zelo težka naloga. "Nasprotnika seveda spoštujemo, poleg tega pa igra doma. Že na prvi tekmi v Celju je bil Rhein Neckar Löwen skoraj ves čas v prednosti in je na koncu tudi zasluženo zmagal. Naša glavna želja je, da v Nemčiji odigramo optimalno v tem trenutku, s čimer bi bili blizu uspehu," se nadeja Tamše, ki bo skušal popraviti črno serijo proti nemškemu klubu, kajti na petih dosedanjih medsebojnih tekmah Celjani še nikoli niso premagali Rheina Neckarja.

 

 

Po četrtkovi tekmi v Nemčiji in vrnitvi v domovino čaka rokometaše Celja Pivovarne Laško v nedeljo, 23. februarja, derbi 22. (zadnjega) kroga rednega dela v 1. NLB Leasing ligi proti Mariboru Braniku v dvorani Tabor. A trener Tamše opozarja: "Sem trener, ki ne preskakuje nobene tekme in to vedno poudarjam tudi igralcem. Ko se bo tekma v Nemčiji končala, bo na poti nazaj domov dovolj časa za analizo naslednjega nasprotnika. Morda bi kdo pričakoval, da bomo v ta namen uporabili tudi to tekmo lige prvakov, a tega ne želim."

 

 

Z 59 goli je desnokrilni igralec celjskega kluba Gašper Marguč trenutno drugi strelec lige prvakov. "Na tekmi z Zaporožjem smo opravili veliko nalogo in smo že uvrščeni v naslednji krog tekmovanja. V Nemčijo tako potujemo povsem sproščeni, na tekmo pa se bomo pripravili tako kot na vsako drugo. S sproščenostjo, ki nas bo spremljala, bomo šli na zmago. Zavedamo pa se, da to v gosteh ne bo lahko in da so domačini favoriti," pravi igralec Gašper Marguč, ki je na prvi tekmi proti Rheinu Neckarju v Zlatorogu dosegel štiri zadetke.

 

 

Čeprav vloga favorita pripada Rheinu Neckarju, Celjani ne mečejo puške v koruzo. To potrjujejo tudi Margučeve optimistične besede pred obračunom z ekipo, ki se lahko pohvali z igralci iz kar enajstih različnih držav: "Ne glede na to, da so Nemci favoriti, gremo po presenečenje in velik skalp. Trenutna pozicija na drugem mestu med strelci v evropski ligi prvakov mi seveda godi in je dokaz dobrega dela. Vseeno pa temu ne posvečam preveč pozornosti, saj je rokomet ekipna igra z ekipnimi cilji, ki so vedno v ospredju."

 

 

Tekma Rhein Neckar Löwen – Celje Pivovarna Laško bo v četrtek, 20. februarja 2014, ob 19. uri. Sodila jo bosta Danca Dennis Engkebölle Stenrand in Anders Kaerlund Birch, delegat pa bo Švicar Stephan Vitzthum.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14