22. 2. 2014

Ribnica Riko hiše - Slovan 27:27 (11:16)

Rokometaši ekipe Ribnica Riko hiše so redni del tekmovanja v 1. NLB Leasing ligi končali z neodločenim izidom. V 22. krogu so Ribničani gostili Slovana iz Ljubljane, tekma pa se je končala z izidom 27:27 (11:16).

RIBNICA RIKO HIŠE - SLOVAN 27:27 (11:16)

Ribnica - Športna dvorana, gledalcev:200, sodnika: Brecelj (Ajdovščina) in Smolko (Gornja Radgona).

Ribnica Riko hiše: Klarič, Perovšek, Markovič 5, Fink 6, Leban 7 (2), Nosan 4, Merhar, Batinič, Pucelj 4, Grebenc 1, Henigman, Atanasov, Omahen.

Slovan: Župič, Kastelic, Bogdanić-Jenko 4, Erak, Matajič 1, Cvetko 2, Kete 3, Pogačnik 8, Skušek 8, Kovačič, Krivic 1, Kastelic.

Sedemmetrovke: Ribnica Riko hiše 4 (2), Slovan 5 (4).

Izključitve: Ribnica Riko hiše 10 minut, Slovan 14 minut.

Ribniški rokometaši so redni del državnega prvenstva končali z neodločenim izidom, a ta ni ogrozil njihovega napredovanja v skupino od 1. do 6. mesta. Izbranci Roberta Beguša so bili blizu poraza, saj so v 55. minuti zaostajali za štiri gole (20:24), v končnici pa vendarle zaigrali zbrano in gostom odščipnili točko po golu Patrika Lebana v izdihljajih tekme.

Ljubljančani, ki so v mesto suhe robe prišli zgolj z dvanajstimi igralci, so že v uvodu tekme nakazali svojo odločnost. Že ob polčasu so si priigrali lepo zalogo petih zadetkov, ki so jo v nadaljevanju vendarle zapravili in bodo v "drugem delu" državnega prvenstva nastopali v skupini od 7. do 12. mesta.

V ljubljanski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Domen Pogačnik in Janez Skok, ki sta dosegla po osem golov, v ribniški pa se je poleg Lebana s sedmimi izkazal tudi Blaž Fink s šestimi zadetki.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14