28. 2. 2014

Napovedi trenerjev in igralcev pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije za moške v Celju

Zaključni turnir pokala Slovenije za moške bo v soboto (1. marec 2014) in nedeljo (2. marec 2014) v dvorani Golovec v Celju. Para sobotnega polfinala sta Trimo Trebnje - Sviš Ivančna Gorica (ob 15.30) in Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje (ob 18.00), v nedeljo bo najprej tekma za tretje mesto (14.30), nato pa še veliki finale (17.30).

 

 

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško bo že tretjič zapored gostitelj zaključnega turnirja najboljših štirih klubov v pokalnem tekmovanju za moške. prejšnja dva finalna turnirja sta bila v podčetrtku in Laškem, letos bo v Golovcu, skupaj pa so celjani že desetkrat organizirali tovrstni turnir. Poleg tega celjski rokometaši tudi branijo lovoriko iz prejšnje sezone, ko so v finalu v dvorani Tri lilije v Laškem premagali Gorenje z 28:24 (19:11). Celjani so tudi rekorderji po številu osvojenih pokalov (16), trikrat je bil najboljši koprski Cimos, po enkrat pa Gorenje, hrpeljski Gold Club in ljubljanske Prule.

 

 

Dan pred polfinalno tekmo z Gorenjem je celjski klub dobil tudi tri pomembne igralske okrepitve. Po razpadu beloruskega kluba Dinama iz Minska, v katerem je bil trener slovenski selektor Boris Denič, se je celjsko vodstvo dogovorilo za sodelovanje s tremi igralci in reprezentanti. Do konca letošnje sezone so sodelovanje s klubom iz mesta ob Savinji podpisali Borut Mačkovšek, David Miklavčič in Uroš Bundalo, vsi trije pa bodo imeli pravico nastopa za Celje Pivovarno laško že na zaključnem turnirju pokala Slovenije v dvorani Golovec.

 

 

 

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Če bom želel kot trener osvojiti prvo pokalno lovoriko, bom to moral narediti s polfinalno zmago proti svojemu bivšemu klubu Gorenju. Velenjčani so trenutno v zelo dobri formi, kar dokazujejo v slovenski ligi in ligi prvakov v Evropi, naloga moje ekipe pa je, da do polfinala dvigne igro na čim višjo raven in skuša osvojiti pokal, saj smo gostitelji zaključnega turnirja in branilci lanskega naslova pokalnega zmagovalca. Tako kot sem si lani kot trener Gorenja želel osvojiti pokal v Laškem, si ga zdaj kot trener Celja Pivovarne Laško v Golovcu. Tudi naša ekipa ima svoje adute in če bodo ti aduti v soboto proti Gorenju pravi, lahko iztržimo ugoden izid."

 

 

 

Luka Žvižej, igralec Celja Pivovarna Laško: "Polfinalna tekma med nami in Gorenjem je pravzaprav finale pred finalom. Čeprav je jasno, da smo si srečanja s tem nasprotnikom želeli šele v finalu. Toda istočasno ni pomembno, kdo je tvoj nasprotnik v polfinalu, če se želiš prebiti v finale in osvojiti pokal. V tej sezoni nimamo dobrih izkušenj z Velenjčani, prav tako ne v zadnjih letih v ligi, a upam, da bo v pokalu drugače. V lanskem finalu v Laškem smo jih prepričljivo premagali, zato si vsi v klubu in okoli njega želimo, da bomo boljši tudi letos v Golovcu. Če pa hočemo ubraniti lanski naslov, je jasno, da moramo na dveh tekmah dvakrat zmagati."

 

 

 

Ivan Vajdl, trener Gorenja: "Seveda smo si želeli, da bi se s celjani srečali šele v finalu, toda na žrebanje pač ni mogoče vplivati. Ker je Celje gostitelj tekmovanja in igra v domači dvorani, je seveda v prednosti pred nami. Vseeno bomo skušali narediti vse, kar je v naši moči, da po dolgih enajstih letih pokalno lovoriko spet pripeljemo v Velenje. Kar se tiče priprave ekipe, se je precej lažje ves teden pripravljati na prvo tekmo s Celjani, kakor da bi se morali na Trimo ali Sviš, za Celjane pa bi ostalo precej manj časa. V polfinalu bo imela ekipa, ki bo naredila manj napak, večje možnosti za zmago. Upam, da bo to Gorenje, prav tako pa upam, da bomo gledalci uživali in da bo dvorana polna."

 

 

 

Niko Medved, igralec Gorenja: "Slovenske pokalne lovorike doslej še nisem osvojil, zato upam, da se bo to zgodilo v letošnji sezoni. Poleg tega je preteklo že več kot desetletje, odkar je Gorenje osvojili slovenski pokal. Zato je v letošnji sezoni končno le napočil čas, da lovoriko znova prinesemo v Velenje. Že na dopoldanskem treningu na dan žrebanja polfinalnih parov smo s soigralci imeli občutek, da bomo za prvega nasprotnika dobili Celjane. Gre za branilce naslova pokalnega zmagovalca in gostitelje turnirja, zato so mogoče v rahli prednosti. Toda pokalno tekmovanje je specifično in na eni tekmi se lahko zgodi marsikaj."

 

 

 

Roman Šavrič, trener Trima: "Iskreno lahko rečem, da smo bili z žrebanjem polfinalnih parov zelo zadovoljni. Toda hkrati se dobro zavedamo, da je to lahko zelo nevarno, če glave ne bodo prave. Na polfinalni tekmi proti Svišu moramo prevzeti nase breme in vlogo favorita, kajti to kaže tudi položaj obeh klubov na prvenstveni lestvici. Morda smo si lažjega nasprotnika v polfinalu tudi zaslužili, kajti na poti do zaključnega turnirja smo izločili tudi ekipo Maribora Branika na njenem igrišču. Za našo ekipo je nastop na zaključnem turnirju pokala Slovenije tudi lepa nagrada, vseeno pa bomo skušali priti v veliki finale, v katerem doslej še nismo bili."

 

 

 

Anže Ratajec, igralec Trima: "V polfinalu smo dobili vsaj na papirju najlažjega in najbolj želenega  nasprotnika, toda to še nič ne pomeni. Gre za lokalni, sosedski derbi, na takšnih tekmah pa je vedno težko. Prejšnji teden smo se s Svišem pomerili v okviru slovenske lige in čeprav smo zmagali, nikoli ni dobro, če se z istim nasprotnikom srečaš večkrat v kratkem času, kajti potem so tudi možnosti za presenečenje, ki si ga mi seveda ne želimo, toliko večje. Za našo mlado ekipo, ki je pred začetkom letošnje sezone doživela številne kadrovske spremembe, je že uvrstitev na zaključni turnir pokala velik dosežek, uvrstitev v finale pa bi bila samo še pika na i."

 

 

 

Miloš Aksentijevič, trener Sviša: "Naš polfinalni nasprotnik je Trimo, ki je vsaj na papirju slabši od Gorenja in Celja Pivovarne Laško. Seveda je naša priložnost za preboj v finale precej večja, kot če bi se v polfinalu srečali z Velenjčani ali Celjani, vseeno pa so Trebanjci glede na uvrstitev v slovenski ligi in glede na nedavno ligaško zmago proti nam na našem igrišču trenutno boljša ekipa. Toda to seveda ne pomeni, da se ne bomo potrudili in da jih ne bomo skušali presenetiti. Sviševa največja prednost bi lahko bila prav neobremenjenost, že z uvrstitvijo na zaključni turnir pa smo dosegli tihi cilj glede na razpored, ki smo ga imeli v letošnjem pokalu."

 

 

 

Aleksander Polak, igralec Sviša: "Naša tiha želja je bila, da se v pokalnem polfinalu srečamo s sosedi iz Trebnjega. In želja se nam je tudi uresničila. Tako kot v primeru Gorenja in Celja Pivovarne Laško, gre tudi med Svišem in Trimom za lokalni derbi. Na takšnih tekmah je mogoče prav vse, čeprav se zavedamo, da so Trebanjci favoriti. To so dokazali tudi na zadnji tekmi v rednem delu prvenstva, ko so nas na domačem igrišču premagali s šestimi zadetki razlike. Kljub temu upam, da se bomo v polfinalu pokala prikazali v svetli luči."

 

 

 

Polfinalna para pokala Slovenije za moške sta Celje Pivovarna Laško - Gorenje in Trimo - Sviš