25. 3. 2014

Mladinska reprezentanca bo igrala v Slovenj Gradcu na kvalifikacijskem turnirju za EP 2014

Priprave za kvalifikacijski turnir se bodo začele v ponedeljek, 31. marca, v Slovenj Gradcu. Selektor Slavko Ivezič je na priprave povabil 18 igralcev, slovenski upi pa bodo za tekmece v boju za odhod na letošnje EP v Avstriji imeli Estonijo, Finsko in Turčijo.

 

 

Generacija, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu za kadete osvojila osmo mesto, začenja pot v mladinski kategoriji, najprej pa jo čaka kvalifikacijski turnir za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo poleti v Avstriji. Kvalifikacijski turnir bo od 4. do 6. aprila v Slovenj Gradcu, kjer bodo prej tudi priprave.

 

 

Začele se bodo 31. marca, varovance trenerja Slavka Iveziča pa po devetih treningih čakajo tekme proti Finski, Turčiji in Estoniji. Na EP, ki bo od 24. julija do 3. avgusta v Linzu in Traunu, se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci s kvalifikacijskega turnirja.

 

 

Od oktobra 2013 do danes, je strokovno vodstvo reprezentance na treningih in tekmah s Kuvajtom, Omanom, Sevnico in Cerkljami, preizkusilo 36 kandidatov. Za priprave za kvalifikacijski turnir v Slovenj Gradcu je selektor Ivezič izbral 18 igralcev.

 

 

"Tudi za to generacijo so te kvalifikacije zelo pomembne, saj je naše osnovno vodilo pri delu z mladimi uvrščanje na evropska in svetovna prvenstva. Tudi tokrat se bomo potrudili, da nam bo to uspelo. Četudi so nasprotniki vsaj na papirju nekoliko lažji, bomo vse tekme odigrali resno in z vsem spoštovanjem do tekmecev. Sestavi ožjega spiska so tudi tokrat botrovale poškodbe in bolezni, denimo Fižuleta, Lapajneta in Korošca, če naštejem le nekatere. Tudi v primeru uvrstitve na evropsko prvenstvo, v kar seveda ne dvomimo, se lahko sestava ekipe v Avstriji še spremeni," je ob izboru kandidatov povedal selektor Slavko Ivezič.

 

 

Na seznamu so: Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Jure Blaževič (Dobova), Adam Bratkovič (Koper 2013), Žan Gjerek (Sevnica), Luka Groff (Sasia – Belgija), Nik Henigman (Ribnica Riko hiše), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Tim Jenko Bogdanič (Slovan), Jan Jurečič (Krka), Urh Kastelic (Slovan), Tilen Kodrin (Maribor Branik), Vid Levc (Slovenj Gradec 2011), Tine Marušič (Moškanjci-Gorišnica), Grega Okleščen (Krka), Rok Ovniček (Slovenj Gradec 2011), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško), Domen Škorc (Celje Pivovarna Laško) in Žan Šol (Slovenj Gradec 2011). V pripravljenosti kot rezerve so: David Ban (Krško), Rok Gašperšič (Koper 2013), Vid Korošec (Celje Pivovarna Laško), Žan Krnc (Sevnica), Januš Lapajne (Ajdovščina), Jan Maroh (Drava Ptuj) in Rok Selakovič (Slovan).

 

 

 

RAZPORED KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V SLOVENJ GRADCU:

 

 

 

Petek, 4. april 2014:

 

 

ob 17.00: Turčija - Estonija

 

 

ob 19.00: SLOVENIJA - Finska

 

 

 

Sobota, 5. april 2014:

 

 

ob 17.00: Finska - Estonija

 

 

ob 19.00: SLOVENIJA - Turčija

 

 

 

Nedelja, 6. april 2014:

 

 

ob 15.00: Finska - Turčija

 

 

ob 17.00: SLOVENIJA – Estonija