26. 3. 2014

Celje Pivovarna Laško - Trimo 30:25 (17:13)

Prvo tekmo tretjega kroga v končnici za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške so odigrali rokometaši Celja Pivovarne Laško in Trima iz Trebnjega. V dvorani Zlatorog so zmagali Celjani s 30:25 (17:13).

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - TRIMO TREBNJE 30:25 (17:13)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 300, sodnika: Brecelj (Ajdovščina) in Smolko (Gornja Radgona).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Marguč 10 (5), Žuran, Janc, Razgor, Ranevski, Skube 4, Miklavčič 1, Slišković 3, Zelenović 5, Žabić 1, Bundalo, Mačkovšek 1, Lekai 1, Žvižej.

Trimo Trebnje: Ferlin, Brana, Femec, Radelj 2, Murčehajič 6 (2), Ratajec 6 (2), Skol, Sušin 3, Udovič, Ferkulj 4, Grandovec T., Florjančič 4.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (5), Trimo Trebnje 4 (4).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Trimo Trebnje 4 minute.

Celjani so po nedeljski zmagi v osmini finala lige prvakov, ko so premagali nemški Flensburg, tokrat merili moči s Trebanjci, ki so na tekmi drugega kroga točko vzeli Mariborčanom. A so bili proti pivovarjem nemočni še tretjič v sezoni.

Zasedba Branka Tamšeta je igrala brez poškodovanih Blaža Blagotinška, Gregorja Potočnika in Vida Poteka (proti Flensburgu si je zlomil prst na roki, ima mavec in bo manjkal tri tedne), trebanjski odpor pa je dokončno zlomila v drugi polovici drugega polčasa.

Pivovarji so tekmo začeli premalo zbrano in odločno, kar so tekmeci znali izkoristiti. Držali so stik s pivovarji in v 12. minuti vodili z 9:7. Nato pa so se Celjani zbrali, nekaj poizkusov gostov je ustavil Urban Lesjak, z delnim rezultatom 5:0 pa so povedli z 12:9. Gostje so bili kar dvanajst minut brez gola, na odmor pa so odšli z zaostankom štirih golov (13:17).

Trebanjci so niso dali, v 40. minuti so z igralcem več znižali na 19:21, bili blizu, a je celjska prednost po nekaj obrambah Matevža Skoka znova narasla na +5. Razlike domačini niso več zapravili in vpisali tretjo zaporedno zmago v končnici.

V celjskem moštvu je bil prvi strelec Gašper Marguč, ki je zadel desetkrat, na nasprotni strani sta Anže Ratajec in Miha Murčehajič zadela po šestkrat.

Celjane naslednja tekma čaka v nedeljo, 13. aprila, ko bodo gostovali pri Maribor Braniku, še prej pa jih čaka povratna tekma s Flensburgom, ki bo v soboto. Trebanjci bodo dva dni prej gostili Ribnico Riko hiše.

KONČNICA ZA PRVAKA - 3. KROG:

Sreda, 26. marec 2014:

Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje 30:25 (17:13)

Četrtek, 27. marec 2014:

ob 19.00: Maribor Branik - Gorenje Velenje (TV-prenos)

Petek, 28. marec 2014:

ob 18.00: Ribnica Riko hiše - Sevnica

VRSTNI RED:

Gorenje Velenje - 47 točk (43 po rednem delu; tekma manj)

Celje Pivovarna Laško - 44 točk (38 po rednem delu)

Maribor Branik - 38 točk (35 po rednem delu; tekma manj)

Ribnica Riko hiše - 29 točk (29 po rednem delu; tekma manj)