1. 4. 2014

Znani četrtfinalni pari v evropski ligi prvakov, derbi bo dvoboj Paris St. Germain - Veszprem

Na Dunaju so izžrebali pare četrtfinala v evropski ligi prvakov. Derbi bo obračun med francoskim klubom Paris St. Germain in madžarskim Veszpremom, makedonska kluba Metalurg in Vardar pa se bosta pomerila z nemškima.

 

 

Prve tekme četrtfinala v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju bodo med 16. in 20. aprilom 2014, povratne pa med 23. in 27. aprilom 2014. Zmagovalci četrtfinalnih dvobojev se bodo uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice, ki bo 31. maja in 1. junija 2014 v dvorani Lanxess Arena v Kölnu.

 

 

Med osem najboljših v Evropi v letošnji sezoni so se uvrstili trije klubi iz Nemčije (Kiel, Flensburg, Rhein Neckar Löwen), dva iz Makedonije (Metalurg, Vardar) ter po eden iz Madžarske (Veszprem), Španije (Barcelona) in Francije (Paris St. Germain). Kot zadnji se je v četrtfinale prebil Rhein Neckar, ki je po porazu na prvi tekmi osmine finala proti Kielcam na Poljskem (28:32) zmagal doma s 27:23. Skupen izid na dveh tekmah je bil tako 55:55, napredovanja pa so se veselili Nemci zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh.

 

 

Pred žrebanjem je bilo osem klubov razvrščenih v dva bobna. V prvem so bili Veszprem, Kiel, Barcelona in Vardar, v drugem pa Rhein Neckar Löwen, Metalurg, PSG in Flensburg. Že pred žrebanjem je bilo določeno, da bodo klubi iz drugega bobna prve tekme igrali na domačem igrišču. Čeprav med osmerico ni nobenega našega kluba, bodo slovenski rokomet zastopali trije igralci: Matjaž Brumen, Miladin Kozlina (oba Vardar) in Renato Vugrinec (Metalurg).

 

 

Izžrebali so tudi pare četrtfinala v evropskem pokalu EHF, katerega zaključni turnir najboljših štirih klubov bo 17. in 18. maja 2014 gostil Berlin. Poleg gostiteljev (Füchse Berlin), ki so si zagotovili naporedno uvrstitev na zaključni turnir, bodo ostali trije potniki znani po četrfinalnih parih. To so: Constanta (Romunija) - Lugi (Švedska), Sporting (Portugalska) - Pick Szeged (Madžarska) in Nantes (Francija) - Montpellier (Francija). 

 

 

 

PARI ČETRTFINALA LIGE PRVAKOV:

 

 

Rhein Neckar Löwen - Barcelona

 

 

Flensburg - Vardar

 

 

Metalurg - Kiel

 

 

PSG - Veszprem

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14