3. 4. 2014

Kvalifikacijski turnir v Slovenj Gradcu za nastop na EP slovenski mladinci začenjajo proti Finski

S tekmo proti Finski (petek, 4. aprila 2014) moška mladinska reprezentanca Slovenije začenja kvalifikacijski turnir za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Avstriji. Poleg Slovenije in Finske nastopata še Turčija in Estonija.

 

 

Evropsko prvenstvo bo od 24. julija do 3. avgusta v Linzu in Traunu, v kvalifikacijah v Slovenj Gradcu pa bo slovenske barve branila generacija, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu za kadete osvojila osmo mesto. Nastop na letošnjem EP v Avstriji si bosta zagotovili prva in druga reprezentanca s kvalifikacijskega turnirja v Slovenj Gradcu.

 

 

Od oktobra 2013 dalje je strokovno vodstvo reprezentance na treningih in tekmah s Kuvajtom, Omanom, Sevnico in Cerkljami preizkusilo 36 kandidatov. Za priprave in nastop na kvalifikacijskem turnirju v Slovenj Gradcu je selektor Slavko Ivezič izbral 18 igralcev.

 

 

Na seznamu selektorja Slavka Iveziča so naslednji igralci: Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Jure Blaževič (Dobova), Adam Bratkovič (Koper 2013), Žan Gjerek (Sevnica), Luka Groff (Sasia – Belgija), Nik Henigman (Ribnica Riko hiše), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Tim Jenko Bogdanič (Slovan), Jan Jurečič (Krka), Urh Kastelic (Slovan), Tilen Kodrin (Maribor Branik), Vid Levc (Slovenj Gradec 2011), Tine Marušič (Moškanjci-Gorišnica), Grega Okleščen (Krka), Rok Ovniček (Slovenj Gradec 2011), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško), Domen Škorc (Celje Pivovarna Laško) in Žan Šol (Slovenj Gradec 2011).

 

 

V pripravljenosti kot rezerve so: David Ban (Krško), Rok Gašperšič (Koper 2013), Vid Korošec (Celje Pivovarna Laško), Žan Krnc (Sevnica), Januš Lapajne (Ajdovščina), Jan Maroh (Drava Ptuj) in Rok Selakovič (Slovan).

 

 

"Tudi za to generacijo so te kvalifikacije zelo pomembne, saj je naše osnovno vodilo pri delu z mladimi uvrščanje na evropska in svetovna prvenstva. Tudi tokrat se bomo potrudili, da nam bo to uspelo. Četudi so nasprotniki vsaj na papirju nekoliko lažji, bomo vse tekme odigrali resno in z vsem spoštovanjem do tekmecev. Sestavi ožjega spiska so tudi tokrat botrovale poškodbe in bolezni, denimo Fižuleta, Lapajneta in Korošca, če naštejem le nekatere. Tudi v primeru uvrstitve na evropsko prvenstvo, v kar seveda ne dvomimo, se lahko sestava ekipe v Avstriji še spremeni," je dejal selektor Slavko Ivezič.

 

 

Organizator, domači rokometni klub Slovenj Gradec 2011, je dobro poskrbel za promocijo dogodka, saj nanj opozarjajo številni plakati v trgovinah in lokalih v mestu. Poskrbeli bodo tudi za internetne prenose tekem, ki si jih lahko ogledate na naslovu http://www.rk-slovenjgradec2011.si/index.php/prenos-v-zivo.

 

 

 

 

RAZPORED KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V SLOVENJ GRADCU:

 

 

 

Petek, 4. april 2014:

 

 

ob 17.00: Turčija - Estonija

 

 

ob 19.00: SLOVENIJA - Finska

 

 

 

Sobota, 5. april 2014:

 

 

ob 17.00: Finska - Estonija

 

 

ob 19.00: SLOVENIJA - Turčija

 

 

 

Nedelja, 6. april 2014:

 

 

ob 15.00: Finska - Turčija

 

 

ob 17.00: SLOVENIJA – Estonija