11. 4. 2014

Slovenci v kvalifikacijah za EP 2016 na Poljskem v skupini s Švedsko, Slovaško in Latvijo

Moška članska reprezentanca Slovenije je na žrebanju v Varšavi dobila nasprotnike v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2016 na Poljskem. Slovenski rokometaši bodo igrali v skupini 3, njeni nasprotniki pa bodo Švedska, Slovaška in Latvija.

 

 

Pred žrebanjem je bilo 28 reprezentanc razdeljenih v štiri bobne. V prvem (nosilci skupin) so bile Danska, Španija, Hrvaška, Francija, Srbija, Madžarska in Slovenija, v drugem Islandija, Nemčija, Makedonija, Rusija, Švedska, Belorusija in Norveška, v tretjem Avstrija, Češka, Črna gora, Slovaška, Litva, Portugalska in Nizozemska, v četrtem (zadnjem) pa Bosna in Hercegovina, Izrael, Latvija, Švica, Ukrajina, Turčija in Finska.

 

 

Na evropskem prvenstvu, ki ga bo čez dve leti gostila Poljska v štirih mestih (Wroclaw, Katowice, Gdansk in Krakow), bo nastopilo 16 reprezentanc. Neposredno uvrstitev na tekmovanje si je zagotovila le Poljska kot organizator, ostalih 15 mest pa bo razdeljenih po naslednji formuli: po dve najboljši reprezentanci iz vsake izmed sedmih kvalifikacijskih skupin in najboljša tretjeuvrščena ekipa iz vseh skupin.

 

 

Vsaka reprezentanca bo v svoji kvalifikacijski skupini odigrala po šest tekem - po tri doma in v gosteh. Tekme v sedmih kvalifikacijskih skupinah s po štirimi reprezentancami bodo potekale od oktobra 2014 do junija 2015. Prvi in drugi krog bosta na sporedu oktobra in novembra 2014, tretji in četrti aprila 2015, peti in šesti pa junija 2015.

 

 

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Dobili smo konkretno skupino, ne glede na tekmece pa Slovenija sebe vedno vidi na velikih tekmovanjih. V tej kvalifikacijski skupini za uvrstitev na EP 2016 na Poljskem sta na papirju brez dvoma najmočnejši Slovenija in Švedska. Po mojem mnenju bi se obe tudi morali uvrstiti na sklepni turnir na Poljskem, a dejstvo je, da nobena kvalifikacijska tekma ne bo lahka."

 

 

 

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE ZA EP 2016 ZA MOŠKE:

Skupina 1 Skupina 2 Skupina 3 Skupina 4 Skupina 5 Skupina 6 Skupina 7
Hrvaška Danska Slovenija Srbija Madžarska Francija Španija
Norveška Belorusija Švedska Islandija Rusija Makedonija Nemčija
Nizozemska Litva Slovaška Črna gora Portugalska Češka Avstrija
Turčija Bosna in Herc. Latvija Izrael Ukrajina Švica Finska