17. 4. 2014

V Kopru bo potekal mednarodni velikonočni rokometni turnir z okoli 700 udeleženci

V Kopru se v petek, 18. aprila 2014, začenja prvi mednarodni velikonočni rokometni turnir. Gre za novost v slovenskem rokometnem prostoru, ki pa je med tujimi in domačimi športnimi klubi naletela na zelo dober odziv.

 

 

Svoje moči bo namreč v kategorijah od mini rokometa do kadetov v soboto in nedeljo merilo kar 42 ekip oziroma okoli 700 udeležencev iz Italije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Tekmovanja bodo potekala na Bonifiki ter v športnih dvoranah koprskih osnovnih in srednjih šol.

 

 

Prve ekipe so že danes dopotovale na Obalo, preostale pa pričakujejo do jutrišnjega večera. Uvodni dogodek turnirja je namenjen izobraževanju trenerjev, na katerem bo eden najboljših jugoslovanskih vratarjev Abas Arslanagić predaval o vlogi vratarja v rokometu.

 

 

Slovesna otvoritev bo v soboto ob 20. uri v dvorani osnovne šole Koper, kjer bo dan zatem ob isti uri še zaključna slovesnost s podelitvijo priznanj najboljšim ekipam.  Koper tako ne le po tekmovalni, pač pa tudi po prireditveni plati po vzoru izolskega Eurofesta postaja rokometno središče ter vse bolj krepi svojo vlogo na področju športnega turizma.