19. 4. 2014

Slovenske mladinke na kvalifikacijskem turnirju za SP z zadetkom razlike premagale Ukrajino

V drugem krogu kvalifikacijskega turnirja na Islandiji za nastop na SP na Hrvaškem je ženska mladinska reprezentanca Slovenije dosegla prvo zmago. Po porazu proti Romuniji (29:31) so Slovenke v drugem premagale Ukrajino z 31:30 (18:14).

SLOVENIJA - UKRAJINA 31:30 (18:14)

Reykjavik - Dvorana Vikin, gledalcev: 50, sodnika: Zendali in Riello (oba Italija).

Slovenija: Tripkovič, Krošelj, Hrovatič, Milakovič, Mrmolja 2, Ferfolja 1, Jagurdžija 2, Regner 3, Melavc, Leški 9, Jurič, Pirc, Markovič, Zulič 8, Pišek 3, Valjavec 3.

Ukrajina: Hiljazetdinova, Balog, Savčenko, Smbatjan 8, Surgan, Voronova, Savčin 2, Smolinh 6, Sidlecka 1, Kilč 1, Kozajeva, Kot 6, Popovič, Lezinska 2, Levčenko 4.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (5), Ukrajina 2 (2).

Izključitve: Slovenija 6 minut, Ukrajina 10 minut.

Naše mladinke so do minimalne zmage prišle v dramatični končnici, ki so jo dobile z 31:30. Ob polčasu so imele štiri gole naskoka (18:14), predvsem po zaslugi strelsko razpoloženega dvojca Veronika Leški - Nina Zulič (skupaj sta dosegli kar 17 zadetkov oziroma več kot polovico za Slovenijo) pa se je tekma v Reykjaviku razpletla v korist slovenske izbrane vrste.

Na prvi tekmi v skupini 2 v Reykjaviku sta se srečali gostiteljica Islandija in Romunija. Točki so osvojile Romunke, ki so zmagale s 25:21 in po uspehu proti Sloveniji dosegle drugo zaporedno zmago na kvalifikacijskem turnirju za letošnje SP.

V zadnjem krogu se bodo slovenske mladinke pod vodstvom selektorja Bojana Voglarja srečale z Islandijo. Gostiteljice so izgubile obe uvodni tekmi proti Ukrajini in Romuniji, na SP na Hrvaškem pa bosta napredovali najboljši dve reprezentanci.

Vrstni red po 2. krogu: Romunija 4 točke, Ukrajina in Slovenija po 2, Islandija 0.

SPORED IN IZIDI KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA NA ISLANDIJI:

Petek, 18. april 2014:

Islandija - Ukrajina 27:29 (16:17)

Romunija - SLOVENIJA 31:29 (16:15)

Sobota, 19. april 2014:

Romunija - Islandija 25:21 (13:7)

SLOVENIJA - Ukrajina 31:30 (18:14)

Nedelja, 20. april 2014:

ob 16.00: Ukrajina - Romunija