30. 4. 2014

Celje Pivovarna Laško - Sevnica 41:26 (20:15)

Uvodno tekmo sedmega kroga v končnici za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške sta odigrala Celje Pivovarna Laško in Sevnica. V dvorani Zlatorog je domača ekipa visoko zmagala z 41:26 (20:15).

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - SEVNICA 41:26 (20:15)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 300, sodnika: Humek in Škvarč (oba Dobova).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 4, Mlakar 1, Marguč 8 (3), Žuran 1, Janc 1, Razgor 3, Skube 1, Miklavčič, Slišković 3, Zelenović 8, Bundalo, Mačkovšek 2, Lekai 5, Žvižej 4.

Sevnica: Bratanovič, Božič, Flajs 1, Gorenjak 4, Brečko 7, Krnc, Djurdevič 6 (4), Ošlovnik 1, Grušovnik 2, Brilej 1, Bezgovšek, Gjerek 4, Pernovšek, Župevc, Flisek.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (3), Sevnica 4 (4).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2 minuti, Sevnica 6 minut.

Celjani so z novo zmago proti Sevnici vsaj začasno (Gorenje igra tekmo sedmega kroga šele v nedeljo) prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici. Ob tem pa si pivovarji zagotovili najmanj drugo mesto v državnem prvenstvu in vstopnico za evropsko ligo prvakov v naslednji sezoni.

Gostujoča zasedba trenerja Iztoka Godca se je v prvem polčasu dobro borila. Domači so z ne najbolj zanesljivo obrambo po prvih 30 minutah vodili samo s petimi zadetki razlike (20:15), kar je bila tudi najvišja razlika v prvem polčasu.

Aktualni pokalni prvaki so v začetku drugega dela tekme v Zlatorogu zaigrali precej bolje in hitro vodili za deset golov. Sevničani so skušali Celjane ustaviti z minuto odmora, a se je razlika povišala še za dva gola. Obračun je bil seveda dokončno odločen, končal pa se je s plus 15 (41:26) za gostitelje.

Prvi strelec tekme je bil Gašper Marguč z osmimi goli, na drugi strani je Goran Brečko zadel sedemkrat.

Celjska ekipa bo tekmo 8. kroga igrala v petek, 9. maja, ko bo gostovala v Trebnjem, Sevničani bodo dan pozneje gostili Ribnico Riko hiše.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14