28. 5. 2014

Finale državnega prvenstva za starejše deklice B v Litiji dobil Krim Mercator

Preteklo soboto se je v športni dvorani v Litiji odvijal finalni turnir starejših deklic B. Za prva tri mesta v državi so se borile ekipe Olimpije, Krima Mercatorja in Litije, naslov prvaka pa je osvojil Krim Mercator.


Naj kot zanimivost omenimo, da so te ekipe nastopale tudi v isti predtekmovalni skupini in se skozi polfinalne boje uspele uvrstiti tudi v finale. Ob koncu je odločala skupna gol razlika, naslov prvaka pa je osvojil Krim Mercator.


Po uradni otvoritvi sta na parket prvi stopili ekipi Olimpije in Litije. Obe ekipi sta prikazali borbeno in všečno igro. Po pretežno izenačenem prvem polčasu so v nadaljevanju domačinke še agresivnejše odigrale v obrambi in na koncu zanesljivo zmagale. V drugi tekmi sta se pomerila ljubljanska kluba. V izredni tekmi so igralke Olimpije presenetljivo, vendar popolnoma zasluženo premagale krimovke. Ekipi sta bili ves čas izenačeni, na koncu pa je več zbranosti zmogla ekipa Olimpije in zmagala za dva gola.


Tako je o končni razvrstitvi odločala zadnja tekma turnirja. Ekipi Krima in Litije sta bili do rezultata 5:5 izenačeni, nato pa so domačinke zapravile nekaj čistih strelov in krimovke so jim začele počasi uhajati. V drugem polčasu so krimovke z agresivno in poletno igro povsem kontrolirale tekmo in visoko zmagale.


Tako so vse ekipe turnir končale z eno zmago in enim porazom. Končni vrstni red je tako določila razlika v zadetkih, kjer so bile krimovke najboljše, Litijanke so osvojile drugo mesto, tretje pa igralke Olimpije. Vse igralke in trenerji so prejeli kolajne in pokale. Vsem igralkam iskrene čestitke za prikazano na turnirju.


Posebej pa velja omeniti vzdušje, ki je vladalo v dvorani. Veliko število navijačev vseh ekip je pripravilo fantastično vzdušje in še dodatno obogatilo ta dogodek. Vseskozi so s korektnim in glasnim navijanjem pomagali svojim ekipam in samo želimo si lahko več takih dogodkov.


Izidi: Litija - Olimpija 19:11 (9:7), Olimpija - Krim Mercator 21:19 (10:12), Krim Mercator - Litija 23:13 (10:5).


Končni vrstni red: 1. Krim Mercator 2 (gol razlika 42:34), 2. Litija 2 (32:34), 3. Olimpija 2 (32:38).