29. 5. 2014

Niko Medved namesto poškodovanega Boruta Mačkovška, EHF ni znižala kazni Urošu Zormanu

Moška članska reprezentanca se od včeraj naprej pripravlja v Zrečah, tradicionalni pripravljalni bazi. Pred varovanci selektorja Borisa Deniča sta dve izjemno pomembni tekmi z Madžarsko, a brez težav žal ne gre. Dodatni zdravniški pregledi so pokazali, da je koleno Boruta Mačkovška tako poškodovano, da ne bo mogel nastopiti na obeh tekmah v vzhodnimi sosedi.



Namesto njega je strokovni štab vpoklical Nika Medveda. Sinoči pa smo prejeli tudi obvestilo EHF, da je pritožba na kazen Uroša Zormana zavrnjena. Seznam poškodovanih je vedno daljši, na RZS pa smo z ogorčenjem dobili uradno informacijo z Dunaja, da je naša pritožba na kazen kapetanu Urošu Zormanu zavrnjena.



Zorman ne bo smel nastopiti na obeh tekmah z Madžarsko v Veszpremu (8. junij ob 14.30) in Velenju (15. junij ob 18.00), tako kot Miha Žvižej ne. Seznam poškodovanih in odsotnih je zdaj še daljši, saj so že prej zaradi poškodb odpadli Nenad Bilbija (Minden), Simon Razgor (Maribor Branik) in Staš Skube (Gorenje Velenje).



Reprezentanco sicer v ponedeljek, 2. junija, ob 18. uri v dvorani Lukna v Mariboru čaka še prijateljska tekma z Avstrijo.