4. 6. 2014

Slovenske rokometašice iz Umaga z dvema porazoma proti reprezentanci Hrvaške

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je po torkovem porazu z devetimi goli danes proti Hrvaški v Umagu izgubila z 20:33 (8:16). Izbranke Marte Bon se bodo danes vrnile v domovino in nadaljevale priprave za bližnji kvalifikacijski tekmi s Švedsko in Srbijo za nastop na letošnjem EP na Madžarskem in Hrvaškem.



HRVAŠKA - SLOVENIJA 33:20 (17:8)



Umag - Šolska dvorana, gledalcev: 30, sodnika: Jurinović in Mrvica (oba Hrvaška).



Hrvaška: J. Grubišić, Tatari 1, Kožnjak 2, Benko 3, T. Grubišić 4, Horvat 5, Elez 1, Penezić 2, Ježić 4, Lovrić 1, Zebić 3, Milanović-Litre 2, Gugić 1, Franković, Jerčinović 1, Bašić 3.



Slovenija: Ferfolja, Čečkova, Krhlikar 5, Jurič 1, Hrnčič 1, Stefanišin, Panger, Lazović 4, Marinček, Barič, Zulič, Irman 5, Koren 1, Guberinič 2, Gregorc, Petrinja 1.



Sedemmetrovke: Hrvaška 4 (2), Slovenija 5 (3).



Izključitve: Hrvaška 0 minut, Slovenija 4 minute.



Na današnji tekmi sta bili v slovenski reprezentanci najbolj učinkoviti Neli Irman in Lina Krhlikar, ki sta dosegli po pet golov. Barbara Lazović je dosegla štiri, Iris Guberinič dva, Manca Jurič, Lara Hrnčič, Alja Koren in Ana Petrinja pa po en zadetek.



Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so v Umag prispele močno zdesetkane. Maji Zrnec in Nini Jeriček se je na seznamu poškodovanih pridružila še Tamara Mavsar. V Istro niso pripotovale niti Ana Gros, Maja Šon in Neža Mitruševska, slovenska reprezentanca pa zavoljo tega ni bila dorasla Hrvaški.



Slovenija je na torkovi tekmi izgubila s 24:33 (9:19). Neli Irman je na tej tekmi dosegla sedem, Lina Krhlikar, Barbara Lazović in Ana Petrinja po tri, Polona Barič, Alja Koren in Iris Guberinič po dva, Nina Zulić in Sanja Gregorc pa en gol.



Slovenija se bo s Švedsko pomerila v sredo, 11. junija, v Ljubljani, v nedeljo, 15. junija, pa bo gostovala v Srbiji.