27. 6. 2014

RZS bo morala plačati 15.000 evrov kazni

Evropska rokometna zveza EHF je s plačilom kazni v višini 15.000 evrov kaznovala Rokometno zvezo Slovenije za dogajanje na zdaj že razvpiti velenjski januarski tekmi Slovenije in Ukrajine v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2015 v Katarju.


Potem ko je disciplinski organ krovne evropske rokometne organizacije s tremi tekmami prepovedi nastopanja zaradi nešportnega obnašanja kaznovala Uroša Zormana in Miha Žvižeja, je nešporten ravs po skoraj pol leta dobil še epilog.


EHF je s plačilom 10.000 evrov kaznovala slovensko rokometno zvezo, ker ji v nasprotju s pravili ni uspelo vzdrževati varnosti in reda med tekmo, dodatnih 5000 evrov pa bo slovenska zveza, tako kot ukrajinska, morala odšteti zaradi nešportnega obnašanja igralcev ter uradnih oseb, je zapisano v obrazložitvi, objavljeni na uradni spletni strani EHF.


Kot je še sklenila evropska organizacija, bo na naslednjih dveh domačih tekmah na stroške slovenske zveze navzoč tudi poseben delegat EHF za varnost, ki bo preveril varnost in organizacijo.


Slovenska rokometna zveza se lahko na odločitev pritoži v roku sedmih dni.