27. 6. 2014

Celjski rokometaši v zahtevni skupini

Po današnjem žrebu na Dunaju so znani skupinski tekmeci rokometašev Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov v sezoni 2014/15. Slovenski prvak bo igral v skupini C, v njej so še madžarski Veszprem, ruski Čehovski medvedi, nemški Rhein-Neckar Löwen, makedonski Vardar iz Skopja in francoski Montpellier.


"Dobili smo najtežje možne tekmece. Večina teh ekip goji najvišje tekmovalne ambicije, ne zanima jih zgolj nastop na sklepnem turnirju v Kölnu, temveč želijo osvojiti ligo prvakov. V primerjavi z minulo sezono smo precej spremenili našo ekipo, imamo nekaj igralcev, ki še niso okusili slasti tekem v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini," je dejal trener celjske ekipe Branko Tamše.


Dunajski ples kroglic je komentiral trener Tamše še z naslednjimi besedami: "Lahko obljubim trdo delo in temeljito pripravo na kakovostne mednarodne tekmece, hkrati pa se zavedamo njihove moči. Verjamem, da bomo na igrišču pokazali vse kar znamo in upam, da bomo v tej skupini smrti osvojili čim več točk."


Veszprem je v minuli sezoni igral na sklepnem turnirju lige prvakov v Kölnu, navkljub imenitnim imenom pa se ni povzpel na rokometni Mont Blanc. Rhein-Neckar Löwen je v minuli sezoni pustil globoke sledi na domači sceni, zavoljo slabše razlike v golih pa na koncu ostal brez naslova prvaka, medtem ko je v francoski ekipi izjemno močna slovenska kolonija (Vid Kavtičnik, Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber in Borut Mačkovšek).


Čehovski Medvedi se znova vračajo na veliko sceno, makedonska ekipa pa je v minuli sezoni pošteno namučila nekatere velikane evropskega rokometa. Med drugim je v osmini finala izločila branilca lanskega naslova iz Hamburga, v četrtfinalu pa klonila proti letošnjemu prvaku iz Flensburga le zavoljo manjšega števila doseženih golov v gosteh.



SKUPINE V LIGI PRVAKOV - SEZONA 2014/15:

Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D
Kiel Barcelona Veszprem Kielce
Metalurg Skopje Kolding Celje Piv. Laško Dunkerque
Zagreb Alingsas Čehovski medvedi Kadetten
La Rioja Wisla Plock Rhein Neckar Pick Szeged
Paris St. Germain Flensburg Vardar Aalborg
zmagovalec kvalifikacij 1 zmagovalec kvalifikacij 3 Montpellier zmagovalec kvalifikacij 2