1. 7. 2014

Slovenske mladinke v tretjem krogu SP doživele prvi poraz - boljša reprezentanca Romunije

Po dveh zaporednih zmagah proti Kitajski in Tuniziji je ženska mladinska reprezentanca Slovenije v tretjem krogu skupine D doživela prvi poraz. Na tekmi v Čakovcu je bila boljša reprezentanca Romunije, ki je po velikem preobratu zmagala s 30:24 (10:14).

SLOVENIJA - ROMUNIJA 24:30 (14:10)

Čakovec - Športna dvorana, gledalcev: 250, sodnika: Leszczynski in Piechota (oba Poljska).

Slovenija: Tripkovič (0 obramb), Golob (3 obrambe), Hrovatič (7 obramb), Milakovič 1, Jurič 2, Mrmolja 1, Ferfolja, Jagurdžija 1, Melavc, Regner, Stanko 9, Ljepoja 1, Leški 2, Pirc, Ugrin 6 (2), Pišek 1.

Romunija: Inculet (0 obramb), Serban (4 obrambe), Dedu (1 obramba), Tanasie 5, Tiron 1, Zamfirescu 1, Peruanu 5, Cicic, Carabulea, Constantinescu 10 (4), Pricopi 3 (1), Popa, Safta, Chiricuta 4, Cirjan 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Romunija 6 (5).

Izključitve: Slovenija 6 minut, Romunija 4 minute.

Za razliko od Slovenije, ki je doživela prvi poraz, ostajajo Romunke tudi po tretjem krogu v skupini D, ki jo gosti Čakovec, še vedno neporažene. Pred zmago proti izbrani vrsti Slovenije so bile romunske mladinke boljše od Tunizije s 35:22 in Brazilije s 26:21.

Dogodki v prvem polčsu niso nakazovali visokega poraza slovenskih mladink. Po nekaj uvodnih izenačenjih so Romunke v 16. minuti povedle s 5:4, toda ekipa selektorja Bojana Voglarja je naredila neverjeten delni izid 6:0 in si priigrala kar pet zadetkov prednosti (10:5).

Enaka razlika je bila nato še (12:7, 13:8, 14:9), prvi del igre pa se je končal z vodstvom Slovenk s 14:10. V prvem polčasu je v slovenski reprezentanci blestela predvsem Tjaša Stanko, ki je dosegla kar šest golov, na celotni tekmi pa skupaj devet brez zgrešenega strela.

Začetek drugega polčasa je pripadel Romunkam, ki so po dobrih petih minutah že ujele nasprotnice (15:15). Zadnje izenačenje je bilo pri rezultatu 17:17 na začetku 39. minute, potem pa so pobudo na igrišču v celoti prevzele romunske igralke. Slovenke so se sicer še trikrat približale le na minus ena, nazadnje pri 19:20 v 45. minuti, potem pa so nasprotnice pobegnile.

Romunke so v dobrih štirih minutah dosegle kar pet zadetkov zapored in si priigrale visoko vodstvo s 25:19. Slovenke so nato naredile delni izid 3:0 in se dobrih pet minut pred koncem približale na 23:26, toda zaključne minute so spet pripadle romunskim mladinkam za zmago s 30:24.

Naslednja tekma čaka slovensko izbrano vrsto v četrtek, 3. julija, ob 18.15. V četrtem krogu se bo srečala z Rusijo, ki je bila v tretjem absolutno boljša od Tunizije - 43:18 (23:9). Rusinje so po treh tekmah na SP neporažena ekipa.

SVETOVNO PRVENSTVO ZA MLADINKE - HRVAŠKA 2014