22. 7. 2014

Na EP v Avstriji bodo slovenski mladinci prvo tekmo odigrali v četrtek proti Madžarski

Mladinska moška reprezentanca Slovenije bo jutri zgodaj zjutraj iz Slovenj Gradca, kjer danes zaključuje priprave, odpotovala na evropsko prvenstvo, ki ga letos gostita avstrijski mesti Linz in Traun. Že v četrtek, 24. julija, čaka Slovence prva tekma z Madžarsko.



Po četrtkovi tekmi z Madžarsko (ob 16. uri) čaka slovenske mladince v petek, 25. julija, ob 14. uri srečanje z Izraelom, zadnjo tekmo v skupini D v Linzu pa bodo odigrali v nedeljo, 27. julija, ob 16. uri proti Švedski. Prvi cilj je uvrstitev v glavni del tekmovanja, kamor bi radi prenesli tudi kar največ točk in ugodno razliko v zadetkih.



Lahkih nasprotnikov seveda ni. Generacija, ki je bila lani osma na svetovnem kadetskem prvenstvu, ima ambicije izboljšati ta izid. V zadnjem delu priprav so naši reprezentanti odigrali sedem srečanj - tri z vrstniki iz Kuvajta ter po dve z iransko mlado in člansko ekipo. Predvsem  težke tekme v Iranu so bile za priprave še posebej dobrodošle.



Selektor Slavko Ivezič ocenjuje, da bi bilo vsako mesto blizu petega za slovensko ekipo in tudi za slovenski rokomet velik uspeh. Koga uvršča med favorite in kaj pričakuje od prvenstva? "Danci, Švedi, Nemci in Španci so med favoriti prvenstva, morda lahko preseneti tudi domača ekipa, ki ima talentirano generacijo in za seboj predvsem tudi kvalitetno pripravljalno obdobje, kar je za domačine tudi razumljivo. Zagotovo domačini niso brez želja po najvišjih dosežkih. Sem seveda vedno sodi tudi Slovenija, ki ima po zaslugi dobrega dela slovenskih trenerjev z mladimi  vedno dobre ekipe," pravi selektor Slavko Ivezič.



Selektor Ivezič opozarja tudi na naslednje: "Možna so tudi presenečenja. Eno takšnih se je zgodilo že pred prvenstvom, saj je lani srebrna Hrvaška izpadla v kvalifikacijah z Madžarsko, ki bo naš prvi nasprotnik na EP. Verjamem, da bo prvenstvo v vseh pogledih organizirano na visokem nivoju, pričakujem tudi dober obisk tekem ter in podporo naših navijačev, v največji meri staršev in prijateljev igralcev."



V Avstrijo potuje 16 igralcev, na katere glede na koncept igre selektor Ivezič ter pomočnika Luzar  in Lapajne  v tem trenutku najbolj računajo. Zdravstveno stanje je po zagotovilih fizioterapevta Zanoškarja in zdravnika Dušana Polimaca zadovoljivo, po ocenah športnega psihologa Blaža Zagorca, ki je bil med pripravami tudi nekajkrat z ekipo, pa je  dobro tudi psihološko stanje.



V Avstrijo bodo odpotovali: Jure Blaževič (Dobova), Domen Škorc (Moškanjci-Gorišnica), Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Matic Suholežnik (Krka), Januš Lapajne (Ajdovščina), Jan Maroh (Drava Ptuj), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Jan Jurečič (Krka), Rok Ovniček (Gorenje Velenje), Žan Gjerek (Sevnica), Vid Levc (Slovenj Gradec 2011), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Adam Bratkovič (Koper 2013), Tim Jenko- Bogdanič (Slovan), Luka Groff (Sasja – Belgija), Žan Šol (Slovenj Gradec 2011).



Strokovni štab - trener: Slavko Ivezič, pomočnik trenerja: Klemen Luzar, pomočnik trenerja: Aleksander Lapajne, tehnični vodja: Rado Pantelič, zdravnik: dr. Dušan Polimac, fizioterapevt: Marko Zanoškar.



Več informacij o evropskem prvenstvu je na uradnih spletnih straneh na naslovu: http://www.handball-euro2014.at/en. Tam si boste lahko vse tekme ogledali tudi v živo. Iz vsake skupine med najboljših osem na EP napredujeta po dve reprezentanci.




SKUPINE NA EP:



Skupina A: Španija, Francija, Makedonija, Norveška



Skupina B: Danska, Švica, Srbija, Estonija



Skupina C: Nemčija, Slovaška, Avstrija, Belorusija



Skupina D: SLOVENIJA, Madžarska, Izrael, Švedska.




EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADINCE - AVSTRIJA 2014