24. 7. 2014

Tudi kadetska reprezentanca boljša od mladincev Kuvajta

Kadeti so se po tednu dni dela v Škofji Loki preselili v Ivančno Gorico, kjer so odigrali prijateljsko tekmo z mladinsko selekcijo Kuvajta in slavili z visokih 32:20 (16:6). Po prostem koncu tedna bodo priprave za nastop na olimpijskih igrah svetovne mladine, ki bodo avgusta v Nanjingu, nadaljevali v Slovenj Gradcu.

Trener Jani Klemenčič je z napredkom svojih varovancev zadovoljen, v prihodnjih dveh tednih jih čaka še piljenje forme in vsaj tri tekme, generalko pred odhodom na Kitajsko pa bodo bržčas imeli 8. avgusta, ko se bodo pomerili s Slovenj Gradcem 2011.

»Fantje so sicer nekoliko utrujeni, a iz dneva v dan napredujejo. Po petkovem treningu bodo imeli prost konec tedna, potem pa se ponovno zberemo v Slovenj Gradcu,« je prvi del priprav ocenil Klemenčič. Njegovi varovanci so slavili z 32:20 (16:6), sodila sta Murko (Celje) in Backovič (Ljubljana), igrali pa so v postavi: Kastelic, Urbič, T. Cvetko, Sokolič 3, Kotar 1, Rožman 1, Husar 6, Malus 1, Kavčič 1, Kikanovič 1, R. Cvetko 1, Rašo 1, Prevolnik 2, Krečič 4, Grošelj 2, Marguč 5, Planinc 2, Stojnič, Beđeti 1.

V Nanjingu bodo slovenski upi, sicer zmagovalci olimpijskih iger evropske mladine, igrali od 20. do 25. avgusta. Tekmovali bodo v skupini B, skupaj s Katarjem in Tunizijo. V skupini A bodo Egipt, Brazilija in Norveška, po dve najboljši reprezentanci pa se bosta uvrstili v polfinale. Slovenci seveda ciljajo visoko.