5. 8. 2014

Predkvalifikacijski turnir za žensko SP 2015 bo novembra ali decembra 2014 gostila Švica

Za organizacijo predkvalifikacijskega turnirja skupine 1 sta se potegovali Slovenija in Švica, gostitelja pa je nato določil žreb na Dunaju, ki je bil naklonjen Švici. Slovenke bodo tako prvi del kvalifikacij za SP 2015 igrale v Švici proti gostiteljicam, Belorusiji in Grčiji, v dodatne kvalifikacije pa se bo uvrstil samo zmagovalec turnirja.



V večini skupin so se reprezentance udeleženke odločile za turnirski sistem igranja predkvalifikacij za SP 2015. Za organizacijo turnirja skupine 1, v kateri so sicer Slovenija, Švica, Belorusija in Grčija, sta se potegovali slovenska in švicarska rokometna zveza, gostitelja pa je nato določil žreb, ki je bil tokrat naklonjen Švici.



Švica bo tako od 26. do 30. novembra 2014 ali pa od 3. do 6. decembra 2014 gostila kvalifikacijski turnir (točen termin bo določen naknadno). V dodatne kvalifikacije, kjer so že udeleženke letošnjega EP, se bo iz vsake skupine uvrstil le zmagovalec, izločilni tekmi pa bosta junija prihodnje leto.



Predvalifikacijski turnir se bo igral tudi v skupini 2, v kateri so Turčija, Avstrija, Portugalska in Izrael (gostiteljica bo Avstrija) ter v skupini 4 (Češka, Litva, Azerbajdžan - gostiteljica Češka), v skupini 3 (Makedonija, Islandija, Italija) pa so se odločili za klasičen način igranja, torej vsak z vsakim v gosteh in doma.