4. 9. 2014

Krim Mercator in GEN-I Zagorje v soboto v Ilirski Bistrici za prvi ženski slovenski superpokal

V soboto, 6. septembra, bo v športni dvorani v Ilirski Bistrici potekal prvi slovenski superpokal v ženski konkurenci. Ob 19.30 se bosta za prvo lovoriko v novi tekmovalni sezoni 2014/15 pomerila Krim Mercator in GEN-I Zagorje.


Na Bistriškem letos praznujejo 50-letnico rokometa, v sklopu tega jubileja pa bo Ilirska Bistrica gostila žensko tekmo za rokometni superpokal. Na premierni uradni ženski rokometni tekmi v domači sezoni 2014/15 se bosta pomerila Krim Mercator (državni in pokalni prvak iz prejšnje sezone) in Zagorje GEN-I (obakrat podprvak).


Rokometni klub Ilirska Bistrica bo dogodek pripravil v sodelovanju z Rokometno zvezo Slovenije. V soboto bo pester rokometni program potekal ves dan, vrhunec pa bo seveda superpokalna tekma Krim Mercator – GEN-I Zagorje, ki se bo začela ob 19.30.


Program se bo ob 10.30 začel s tekmo najmlajših v mini rokometu, nato pa bodo na sporedu tekme mlajših deklic Ilirska Bistrica – Liburnija Matulji (ob 11.30), starejših dečkov Ilirska Bistrica – Sviš Ivančna Gorica (13.00) in kadetinj Ilirska Bistrica – Slovenija. Ob 16. uri bo revijalna tekma bivših članov in članic, ob 19.30 pa še superpokal med Ljubljančankami in Zagorjankami.


Krimovke so navkljub precejšnji kadrovski preobrazbi v prednosti, izbranke Marte Bon pa na nasprotni strani igrišča vendarle čakajo srčne in vselej trdožive igralke iz Zagorja, v zadnjih sezonah edine dostojne tekmice verižnih državnih in pokalnih prvakinj iz Ljubljane.


Na dan tekme bo dve uri pred začetkom superpokalne tekme (ob 17.30) v prostorih športne dvorane v Ilirski Bistrici tudi novinarska konferenca pred začetkom 1. A DRL za ženske v sezoni 2014/15. Na njej se bodo predstavile vse članske ekipe 1. A DRL za ženske (liga se bo začela 20. septembra) v sestavi trenerja in igralke.