5. 9. 2014

Napovedi, pričakovanja in cilji trenerjev vseh 14 prvoligaških klubov v 1. NLB Leasing ligi

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani je potekala tradicionalna novinarska konferenca, na kateri so sodelovali predstavniki (trener in po en igralec) vseh 14 klubov, ki bodo nastopili v 1. NLB Leasing ligi. Preberite si napovedi, pričakovanja in cilje trenerjev vseh štirinajstih klubov.


Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Teoretično je težje braniti kot napadati naslov. Po vseh pretresih v klubu in okoli kluba smo v lanski sezoni presegli vsa pričakovanja in cilje, saj smo bili v Sloveniji najboljši v ligi in pokalu, v Evropi pa smo se uvrstili v osmino finala lige prvakov. Imamo izjemno mlado ekipo, katere povprečna starost je manj kot 23 let, vseeno pa cilji ostajajo visoki oziroma najvišji. A glede na imena je jasno, kdo je glavni favorit v domači sezoni."


Ivan Vajdl, trener Gorenja: "V prejšnji sezoni smo branili naslov, a nismo bili uspešni, v tej pa ga bomo spet napadali. Po tem, ko smo ostali tako brez naslova slovenskega državnega prvaka kot pokalnega zmagovalca, nato pa še brez igranja v ligi Seha in ligi prvakov, smo še toliko bolj odločeni, da naslov prvak spet vrnemo v Velenje. A se dobro zavedamo, da bo to težka naloga. Okrepili smo se z igralci, ki so nam prinesli širino, ki je v lanski sezoni nismo imeli."


Marko Šibila, trener Maribora Branika: "Med pripravami smo poskušali uigrati mlado moštvo, kar je trend tudi pri ostalih moštvih. Te igralce je potrebno naučiti sprejemanja odgovornih vlog, kar je bolj značilno za izkušene igralce, a menim, da jim vseeno to gre dobro od rok. Verjamem, da bodo s svojo mladostno zagnanostjo nadomestili kakšno leto manj glede izkušenosti. V slovenski ligi želimo ohraniti lansko tretje mesto, ob tem pa se še bolj približati Celjanom in Velenjčanom."


Robert Beguš, trener Rika Ribnice: "Tudi v Ribnici imamo mlado ekipo, ki pa je glede na prejšnjo sezono pri igralskem kadru doživela minimalne spremembe. V lanskem državnem prvenstvu smo osvojili četrto mesto, kar je najvišja uvrstitev v zgodovini kluba. Tudi v novi sezoni je naš osnovni cilj uvrstitev med šest najboljših klubov v Sloveniji, seveda pa bomo poskušali ponoviti lansko četrto mesto in se tako uvrstiti v končnico za naslov državnega prvaka."


Roman Šavrič, trener Trima: "Naši tekmovalni cilji so takšni kot pred vsako sezono. To pomeni, da niso obremenjeni z rezultatskimi dosežki, ampak bolj z afirmacijo igralcev in trenerjev. Mogoče nam bo v tej sezoni manjkal imperativ uvrstitve med šest najboljših klubov, ker bodo v končnici za prvaka igrali le štirje. Povprečna starost naših igralcev je 21 let, zato pričakujem tudi turbulentna obdobja in nihanja, vendar je to v športu seveda nekaj normalnega."


Iztok Godec, trener Sevnice: "V primerjavi z igralci, ki smo jih imeli na razpolago v prejšnji sezoni, smo zadržali jedro ekipe. Omeniti moram predvsem to, da dobro sodelujemo predvsem s Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem glede posojanja igralcev. Lani smo se presenetljivo uvrstili v končnico za prvaka in osvojili končno šesto mesto, letos pa je prvi cilj povezan z obstankom v ligi. Če pa bo priložnost za kaj več, jo bomo zgrabili z obema rokama."


Borut Hren, trener Istrabenz Plinov Izola: "Za izolski klub velja, da je že četrto sezono zaporedoma stabilen prvoligaš. Takšni želimo ostati tudi v prihodnje in nadaljevati ta trend, ekipa pa je doživela nekaj sprememb. Želimo si čim prej zagotoviti obstanek v prvi ligi, nato pa kreniti proti sredini prvenstvene lestvice. Upam, da bodo naši nasprotniki osvojili čim manj točk na tekmah proti nam v Izoli, z gostovanj pa želimo tudi prinesti čim več točk."


Saša Praprotnik, trener Jeruzalema Ormoža: "Uspeli smo zadržati v klubu jedro lanske ekipe, ki smo ji dodali nekatere mlade rokometaše, ki so prihodnost našega kluba. Tako kot za številne druge klube v slovenski ligi, je tudi naš osnovni cilj v tej sezoni obstanek v prvi ligi. Če se bo pokazala priložnost za to, pa bomo skušali izpolniti naslednji cilj, to je uvrstitev v sredino prvenstvene lestvice. Vsekakor pa v novi tekmovalni sezoni pričakujem vse najboljše za naš klub."


Boštjan Ficko, trener Slovana: "Na pripravah so se igralci iz različnih razlogov zbrali precej pozno. V zadnjem času smo spremenili tako igralsko sestavo ekipe kot tudi filozofijo. V to smo bili seveda prisiljeni predvsem zaradi turbulentnih dogodkov v zadnjih nekaj sezonah, zato so in bodo v članski konkurenci veliko možnosti za igranje in dokazovanja dobili večinoma mladi igralci. Pričakujem veliko različnih težav v novi sezoni, toda vseeno verjamem, da bomo uspešni."


Mirko Skoko, trener Krke: "Za novomeško ekipo lahko rečem, da je prav tako precej mlada. Vendar ima kar nekaj izkušenj iz prejšnje sezone, ko so zaradi poškodb dobili več priložnosti za igro tudi mladi igralci. Kar se tiče tekmovalnih ambicij, je glavni cilj seveda obstanek v prvi slovenski ligi. Če pa se bo ponudila priložnost za naskok v sredino lestvice, jo bomo seveda skušali izkoristiti. Poleg tega želimo še naprej afirmirati tudi mlade igralce."


Miloš Aksentijević, trener Sviša: "Precej na novo smo morali zgraditi ekipo za prihajajočo sezono. Izgubili smo precej igralcev, predvsem nosilcev igre, zato smo morali v veliki meri spremeniti tudi okostje ekipe. Malo nam je zmanjkalo tudi časa za priprave za novo sezono iz različnih razlogov. Edini cilj je seveda obstanek v prvoligaški konkurenci, vemo pa, da je v njej kar nekaj ekip, ki so za nas nedosegljive. Računamo na uvrstitev od desetega do dvanajstega mesta in obstanek."


Nenad Stojakovič, trener Krškega: "Naš edini cilj je obstanek v ligi. V Krško sem prišel šele pred dobrimi štirinajstimi dnevi, zato sem se komaj dobro spoznal z igralci. Na razpolago imam zelo mlade igralce, kajti najstarejši je Matic Vrečar iz Gorenja, ki je star 25 let. Moja rokometna filozofija je naslednja: prvih pet, šest klubov v slovenski ligi je za nas nedosegljivih, z ostalimi pa se lahko bolj ali manj enakovredno borimo. Na nobeni tekmi se ne bomo predajali vnaprej."


Sebastjan Sovič, trener Slovenj Gradca 2011: "V sezoni, ko praznujemo 60-letnico igranja rokometa v Slovenj Gradcu, smo se vrnili v prvo slovensko ligo. Jedo naše ekipe je ostalo skoraj nespremenjeno, sestavljeno pa je predvsem iz domačih fantov, ki so pred tremi leti začeli nov rokometni projekt v Slovenj Gradcu. Naša ekipa je mlada in z malo izkušnjami, a ima veliko rezerv in možnosti za napredek. Želimo si predvsem obstanka v prvi ligi."


Robi Bradeško, trener Loke 2012: "Imamo zelo mlado ekipo, saj imamo samo dva igralca, ki se lahko pohvalita s prvoligaškimi izkušnjami. Prav pomanjkanje pomembnih izkušenj je verjetno naša največja slabost, zato bomo v prvi sezoni med prvoligaško konkurenco nabirali predvsem izkušnje. Toda ne glede na to je naša glavna naloga, da obdržimo prvoligaški status. Dodatna motivacija za naš klub je tudi to, da smo vendarle dobili generalnega pokrovitelja."



V soboto se začenja nova tekmovalna sezona 2014/15 v 1. NLB Leasing ligi za moške1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15