6. 9. 2014

Superpokal za ženske v Ilirski Bistrici: Krim Mercator z golom razlike premagal GEN-I Zagorje

V športni dvorani v Ilirski Bistrici je bila tekma slovenskega superpokala v ženski konkurenci, srečala pa sta se Krim Mercator in GEN-I Zagorje. Na prvem takšnem tekmovanju za ženske so do zmage prišle igralke Krima Mercatorja, ki so bile boljše od GEN-I Zagorja z 29:28 (15:15).


V sklopu jubileja, praznovanja 50-letnice rokometa na Bistriškem, je Ilirska Bistrica gostila prvi ženski superpokal. Za uvodno lovoriko v sezoni 2014/15 sta se srečala Krim Mercator (državni in pokalni prvak Slovenije v prejšnji sezoni) in GEN-I Zagorje, ki je v obeh tekmovanjih ovojili drugo mesto.


Na tekmi, ki sta jo skupaj organizirala domači klub Ilirska Bistrica in Rokometna zveza Slovenije, je v športni dvorani že od jutranjih ur potekal pester rokometni program s tekmami v različnih starostnih kategorijah. Seveda pa je bil vrhunec superpokalni obračun Krim Mercator - GEN-I Zagorje, ki so ga z minimalno razliko dobile Ljubljančanke.


Že to, da nobena od dveh najboljših slovenskih ekipi na superpokalu v Ilirski Bistrici ni vodila za več kot tri zadetke, veliko pove o njuni izenačenosti. V prvem polčasu so imele prednost Zagorjanke, ki so nastopile brez poškodovane Nives Ahlin in Dominike Mrmolja, katere status še ni povsem jasen. V ljubljanski ekipi je zaradi poškodbe manjkala Francozinja Amelie Guodjo, prvi polčas pa se je končal z neodločenim rezultatom 15:15.


Igralke GEN-I Zagorja so nazadnje vodile v 35. minuti, vseeno pa so (najbolj po zaslugi Pie Ugrin in Ivane Ljubas - skupaj 17 golov) se dobro upirale Krimu Mercatorju. Ljubljanska ekipa je pred sredino drugega polčasa v obrambi zaigrala 5-1 in si priigrala majhno prednost, deset minut pred koncem pa je morala zaradi poškodbe igrišče zapustiti Krimova okrepitev Polona Barič.


V zadnjem delu tekme je imel Krim ves čas prednost, toda Zagorjanke so se dobre pol minute pred koncem približale samo na gol zaostanka. Toda krimovke so uspele žogo zadržati do konca, tako da so se pred okoli 500 gledalci veselile prvega superpokala.


Za Krim Mercator sta največ golov dosegli Baričeva (6) in Mavsarjeva (5), vratarka Marinkova pa je zbrala 13 obramb. Pri GEN-I Zagorju sta bili najbolj učinkoviti Ugrinova (9) in Ljubasova (8), vratarka Perićeva pa je imela 10 obramb.