6. 9. 2014

Istrabenz Plini Izola - Riko Ribnica 17:26 (10:14)

Ribničani, ki so v lanski sezoni osvojili četrto mesto v državnem prvenstvu, so tudi sezono 2014/15 v 1. NLB Leasing ligi odprli z zmago. V prvem krogu so gostovali na Primorskem in nadigrali domačo ekipo Istrabenz Plini Izola s 26:17 (14:10).

ISTRABENZ PLINI IZOLA - RIKO RIBNICA 17:26 (10:14)

Izola - Športna dvorana, gledalcev 350, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žitnik (Trebnje).

Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Žgavec, Kević, Jurič 2, Božič 3 (2), Stepančič, Kojić, Bubnič, Velkavrh 1, Čosić 7, Vončina, Vukovič 3, Popovič, Matijašević 1.

Riko Ribnica: Leban 7 (2), Merhar, Fink 2, Atanasov 1, Pahulje, Grebenc 5, Henigman 4, Nosan 1, Andoljšek, Pucelj 4, Skušek, Batinič 2, Klarič, Perovšek, Markovič, Košmrlj.

Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 3 (2), Riko Ribnica 3 (2).

Izključitve: Istrabenz Plini Izola 6 minut, Riko Ribnica 4 minute.

Rdeča kartona: Kojić (35.), Košmrlj (39.).

Ribničani se v uvodu v novo rokometno sezono z Obale po pričakovanjih vračajo s prvima prvenstvenima točkama. V Izoli so bile izenačene le uvodne minute, gostitelji so povedli le z 1:0, po izidu 5:6 pa so gostje z delnim izidom 5:1 povedli za šest golov.

Gostitelji se še niso predali in v drugem delu predvsem po zaslugi Elvina Čosića in Jakoba Vukovića prišli na dva gola zaostanka (15:17). S serijo šestih zaporednih golov pa so favorizirani gostje odločili tekmo v svoj prid. Do konca gostje niso več popuščali in prav na koncu je bila razlika na semaforju najvišja.

Ribniška ekipa se bo v prihodnjem krogu predstavila še domačemu občinstvu, ko bo gostila trebanjski Trimo, izolska pa bo gostovala v Krškem. Obe tekmi bosta v soboto, 13. septembra.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15