7. 9. 2014

Kadetska reprezentanca na 50. obletnici RK Ilirska Bistrica

Tudi ženska kadetska reprezentanca je bila del praznovanja 50. obletnica RK Ilirska Bistrica. Dekleta rojena v letu 1998 so se sploh prvič zbrala v kadetski reprezentanci. Prikazale so zelo dobro igro in zasluženo slavile z rezultatom 17:35 (7:17).

Iza Bon Brzin, Inja Perič, Nina Žabjek, Tia Komočar, Urša Urbančič, Hana Vučko, Aneja Novak, Luna Vončina (vse RK Krim Mercator), Živa Čopi, Tjaša Lovšin, Maja Vojnovič (vse ŽRK Krka), Petra Fister, Patricia Akalovič (obe RK Naklo Peko Tržič), Lučka Prašnikar, Lina Cilenšek (obe RK GEN-I Zagorje), Anika Strnad (RK Zelene doline Žalec) in Ela Kodele (ŽRK Ajdovščina) so bile izbrane za tekmo proti kadetinjam Ilirske Bistrice. Selektor kadetske reprezentance ostaja Milan Ramšak, ki je do sedaj vodil dekleta rojena v letu 1996.

Tekmo sta z zadetki v drugi in tretji minuti odprli Ela Kodele in Nina Žabjek in kaj hitro popeljali reprezentanco v vodstvo. Rezultatska krivulja se je v prvem polčasu vseskozi nagibala v stran reprezentance, ki je v prvem polčasu ušla na 11 zadetkov razlike, najvišja je bila v 28. minuti ob rezultatu 6:17. Končni rezultat prvega polčasa je v 29. minuti postavila domačinka Nina Bubnič, ki je dosegla zadetek za 7:17.

Tudi v drugem polčasu je bila slika podobna. Reprezentantke so izkoriščale dolgo klop in s hitro igro vseskozi višale razliko. Ob koncu tekme so slavile z rezultatom 17:35. Z današnjo akcijo ob 50. obletnici RK Ilirska Bistrica začenja generacija deklet l. 1998/99 priprave na Kvalifikacije za EP kadetinj, ki bo avgusta 2015 v Makedoniji.
Kvalifikacije bodo na sporedu marca prihodnje leto. Nasprotnice in države gostiteljice kvalifikacij pa bodo znane na žrebu, ki bo 20. septembra v Dublinu.
Selektor Milan Ramšak: "Na tej in naslednjih bližnjih srečanjih želimo preveriti tehnično-taktično znanje večjega števila igralk, da bi nato lahko izbrali tiste najboljše v danem trenutku, ki bodo lahko uspešno igrale na prihajajočih kvalifikacijah. Upamo tudi, da bodo igralke napredovale ob kvalitetnem klubskem delu. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo gostitelju RK Ilirska Bistrica, ki nam je omogočil tokratno enodnevno druženje, ter mu želimo še veliko uspehov pri vzgoji mladih igralk in igralcev tudi v prihodnje."

Naslednji postanek reprezentance bo Ljubljana, kjer se bodo kadetinje udeležile Memoriala Vinka Kandije, ki ga skupaj s 30. obletnico pripravlja RK Krim Mercator. V soboto, 13. septembra, se bodo ob 13:30 uri pomerile proti kadetinjam RK Krim Mercator.

RK ILIRSKA BISTRICA - SLOVENIJA 17:35 (7:17)
ŠD OŠ. Antona Žnideršiča, 200. Sodnika: Štefančič, Grlica

RK Ilirska Bistrica: Potočnik 1, Klarič 1, Kitanoski 2, Godina 4, Ujčič 1, Uljan M., Tomažič 1, Bubnič 3, Abram, Malečkar, Uljan T., Šafran 4.
Slovenija: Bon Brzin 4, Strnad 2, Perič 1, Kodele 4, Žabjek 3, Fister 1, Komočar, Urbančič 4, Akalovič 3, Vučko, Novak 4, Vončina 3, Čopi 4, Prašnikar 1, Cilenšek, Lovšin 1, Vojnovič.

Sedemmetrovke: Il. Bistrica 2 (5), Slovenija 7 (6)
Izključitve: Il. Bistrica 10 minut, Slovenija 4 minute

Foto: Uroš Pihner