10. 9. 2014

Volitve za predsednika Rokometne zveze Slovenije bodo v sredo, 15. oktobra

Na seji predsedstva Rokometne zveze Slovenije so danes izbrali datum volilne skupščine. Predsednika zveze bodo volili 15. oktobra, najverjetneje bo za to mesto kandidiral tudi dosedanji predsednik Franjo Bobinac, ki RZS vodi od leta 2008. Na seji so predstavili tudi delo obeh članskih reprezentanc, ustavili so se tudi pri mladih rokometaših.


Glavna zadeva je bila četrta točka dnevnega reda: postopek evidentiranja za predsednika RZS. Volilna skupščina bo 15. oktobra, ko bodo volili predsednika in njegove najožje sodelavce.


Na njej bo najverjetneje tudi dosedanji predsednik Franjo Bobinac. "Če bom kandidiral? Mislim, da bom. Zaenkrat je še nekaj časa, ampak mislim, da bom," je z nasmeškom dejal prvi mož RZS Franjo Bobinac.


Uvodoma je sicer Bobinac nekaj besed namenil mladi reprezentanci, ki je na mladinskih olimpijskih v Nanjingu osvojila zlato odličje. "Vesel sem, da smo jih pričakali na letališču in jih sprejeli skupaj z Olimpijskih komitejem Slovenije. Zahvaljujem se tistim, ki prihajajo iz klubov, kjer se mladi kalijo, in tistim, ki delajo z mladimi," je sejo predsedstva začel predsednik RZS Franjo Bobinac. Hkrati je pozval prisotne, da mladim rokometašem dajo priložnost za dokazovanje, če jim jo lahko ponudijo, saj je to pomembno tudi za prihodnost članske reprezentance.


Generalni sekretar Goran Cvijić je na kratko predstavil delovanje pisarne RZS v obdobju med majem in septembrom. Izpostavil je, da so bili velike pozornosti deležni mladinci in kadeti, in se zahvalil OKS, s katerim so skupaj izpeljali projekt MOI. Želja je, da superpokal postane stalnica.


RZS je obnovila pogodbo z opremljevalcem Kempo, ki je vredna 480.000 evrov, podaljšali so še sodelovanje s Petrolom, med pokrovitelje se je vrnil Telekom. RZS je obljubila, da bo do konca meseca stopila v korak s časom in prenovila spletno stran, na kateri bo na voljo tudi spletni zapisnik in statistika.


Anja Frešer in Uroš Mohorič sta v odsotnosti selektorjev Marte Bon in Borisa Denića predstavila delo članskih reprezentanc. Bonova je izpostavila konec kvalifikacij za evropsko prvenstvo, kamor se Slovenija na žalost ni uvrstila.


Naslednjič se bodo naše rokometašice zbrale oktobra, ko jih čaka nekaj treningov in tekma z aktualnimi evropskimi prvakinja Črnogorkami. Nato sledijo priprave na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Frešerjeva je izpostavila, da reprezentantke zdaj raje prihajajo na priprave, izboljšal se je tudi odnos med igralkami in vodstvom.


Nekoliko krajši je bil Mohorič, ki je v imenu Denića dejal, da so bile v tem obdobju ključne junijske kvalifikacije, preko katerih so se uvrstili na svetovno prvenstvo v Katarju. Konec oktobra pa rokometaši začenjajo kvalifikacije za EP 2016.