10. 9. 2014

V pokalu Slovenije za moške na vseh šestih tekmah 1/32-finala zmagale gostujoče ekipe

Odigranih je bilo šest tekem 1/32-finala pokala Slovenije v moški konkurenci za tekmovalno sezono 2014/15. V šestnajstino finala pokalnega tekmovanja se je uvrstilo vseh šest gostujočih ekip: Celje Pivovarna Laško, Drava Ptuj, Črnomelj, Istrabenz Plini Izola, Krka in Maribor Branik.

Za nastop v letošnjem slovenskem pokalu se je prijavilo 38 moštev. V šestnajstino finala (1/16) pokalnega tekmovanja se direktno uvrsti 26 klubov, ki niso bili izžrebani v 1/32-finala in šest zmagovalcev tekem 1/32-finala.

Naslov pokalnega zmagovalca iz prejšnje tekmovalne sezone 2013/14 branijo rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so v finalu zaključnega turnirja premagali Sviš iz Ivančne Gorice.

Klubi, ki niso bili izžrebani v 1 /32-finala, so: RK GORENJE VELENJE, RD RIKO RIBNICA, RK TRIMO TREBNJE, RK SEVNICA, RK JERUZALEM ORMOŽ, RD SLOVAN, RK SVIŠ IVANČNA GORICA, RK KRŠKO, RK SLOVENJ GRADEC 2011, RD LOKA 2012, MRD DOBOVA, RK DOL TKI HRASTNIK, RD HERZ ŠMARTNO, RK DAMAHAUS CERKLJE, RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA, RK RADEČE-MIK CELJE, ŠD MOKERC-IG, RK VELIKA NEDELJA CARRERA OPTYL, RD KOPER 2013, ŠD ŠKOFLJICA, RK BREŽICE, RD RUDAR, RK AJDOVŠČINA, RK POMURJE, RK MITOL SEŽANA, RK GRČA KOČEVJE.

PARI IN IZIDI TEKEM 1/32-FINALA POKALA SLOVENIJE ZA MOŠKE:

Sreda, 10. september 2014:

Radovljica – Celje Pivovarna Laško 10:48 (4:20)

Krim-Olimpija – Drava Ptuj 20:25 (10:11)

Arcont Radgona - Črnomelj 26:29 (11:13)

Jadran 2009 Hrpelje-Kozina – Istrabenz Plini Izola 26:32 (13:19)

Alples Železniki – Maribor Branik 13:38 (9:15)

Grosuplje – Krka 24:35 (11:19)