13. 9. 2014

Slovan - Celje Pivovarna Laško 23:39 (11:12)

Državni prvaki iz Celja so v drugem krogu v 1. NLB Leasing ligi dosegli drugo zmago zapored. Po visoki domači zmagi proti Loki 2012 v prvem krogu (36:20) so Celjani gostovali pri Slovanu na Kodeljevem in tako kot proti Loki zmagali s 16 goli razlike - bilo je 39:23 (21:11).

SLOVAN - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 23:39 (11:21)

Ljubljana - Dvorana Kodeljevo, gledalcev: 200, sodnika: Škvarč in Humek (oba Dobova).

Slovan: Nunčič, Prevolnik 1, Ži. Matajič, Bogdanič-Jenko 7, Malešević, Selaković, Kete 2, Stojnič, Erak 2, Krivic 1, Topolovec 2, Kovačič, Ža. Matajič 3, Planinc 2, Sankovič 3, Cvetko.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Blagotinšek 2, Ivić 4, Janc 7, Razgor 2, Marguč 2, Poteko 2, Skok, Miklavčič 2, Slišković 3, Zarabec 3, Kodrin 2, Pešić 1, Kasal 3, Žvižej 6, Kastelic.

Sedemmetrovke: Slovan 4 (4), Celje Pivovarna Laško 2 (1).

Izključitve: Slovan 12 minut, Celje Pivovarna Laško 10 minut.

Tudi današnja tekma na Kodeljevem je potrdila, da so nekdanji derbiji slovenskega rokometa med Ljubljančani in Celjani le še v spomin zdaj že starejših ljubiteljev rokometa v Sloveniji. Pivovarji so se dobesedno poigrali z Ljubljančani, ki so se predstavili domači publiki, in z izjemo uvodnih minut vseskozi visoko vodili.

Državni prvaki so si že ob polčasu priigrali 10 zadetkov prednosti (21:11), na koncu pa slavili za 16 (39:23). Celjski trener Branko Tamše se je na tovrstni tekmi lahko odločil, da preizkusi prav vse igralce in da tudi tisti, ki sicer dobijo nekaj manj priložnosti, lahko okusijo ljubljanski parket.

Rokometaše Slovana prihodnjo soboto čaka gostovanje v Sevnici, Celjani pa bodo v tretjem krogu v petek gostili Sviš iz Ivančne Gorice.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15