13. 9. 2014

Sviš Ivančna Gorica - Krka 26:31 (15:17)

Tudi po drugem krogu v 1. NLB Leasing ligi v sezoni 2014/15 ostajajo rokometaši Sviša iz Ivančne Gorice še brez točk. Gostitelji so na domečm igrišču ostali praznih rok proti Krki iz Novega mesta, ki je zmagala z 31:26 (17:15).

SVIŠ IVANČNA GORICA - KRKA 26:31 (15:17)

Ivančna Gorica - Dvorana OŠ Stična, gledalcev: 150, sodnika: Lah (Ormož) in Žitnik (Trebnje).

Sviš Ivančna Gorica: Tekavec, Nered 2, Potokar, Marušič 4 (2), Zavodnik 5 (1), Mohar, S. Stopar 3, Pekolj 4, Košir, Kalabić 3, Slapničar, Marinčič, Kristan, G. Stopar 5, Bučar, Košir.

Krka: Jurečič 8, Lavrič 2, Didovič 1, Rojc, Štangelj, Irman 5, Jakše, Rašo, Smolnik 4 (3), Vidmar, Furdi, Cvikl 1, Božič, Potič 7, Adamčič, Klobčar 3 (1).

Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 4 (3), Krka 5 (4).

Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 12 minut, Krka 12 minut.

Rokometaši iz Ivančne Gorice, ki so pretekli teden klonili proti Trebanjcem, so morali priznati premoč še Novomeščanom, ki so si priigrali prvo letošnjo prvenstveno zmago. Z goli sta pri zmagovalcih izstopala Jan Jurečič in Nikola Potić, v zadnjih minutah pa sta bila najbolj razpoložena Žiga Smolnik in Jan Irman, Za gostitelje sta po petkrat zadela Denis Zavodnik in Gašper Stopar.

V prvem delu so gostitelji večji del vodili, Stopar pa je že do 19. minute dosegel kar pet golov. Farmacevti so si dva gola prednosti priigrali pri izidu 11:13, a so domači poravnali, Smolnik in Jurečič pa sta poskrbela, da so imeli gostje ob menjavi strani spet dva gola prednosti.

Z delnim izidom 7:4 so rokometaši Krke ušli na varno razdaljo 24:19. Domači so se še približali na dva gola (22:24), nato pa so gostje še enkrat "stopili na plin", povedli za sedem in osvojil točki.

V naslednjem krogu Krkaše že v petek čaka dolenjski derbi z Riko Ribnico, rokometaši Sviša pa bodo prav tako v petek gostovali pri državnih prvakih v Celju.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15