20. 9. 2014

MRD Dobova – RK Damahaus Cerklje 35:18 (16:6)

Športna dvorana Dobova, sodnika: Backovič in Nahtigal.

MRD Dobova: Zafran 4, Rožman 2, Pfajfar 4 (1), Raić 2, Kučič 7, M. Baznik 1, T. Baznik 1, Vojin 7, Koprivc 2, Hotko 5 (1)

RK Damahaus Cerklje:  Žunič 2, Stare 3, Korošec 2, Zadnikar 3 (1), Čižmar 1, Stanovnik 5 (2), Matičič 2

Sedemmetrovke: MRD Dobova 2 (2), RK Damahaus Cerklje 4 (3).

Izključitve: MRD Dobova 4 minute, RK Damahaus Cerklje 6 minut.

Vsaka tekma, vsak treningi, vsak pretečen kilometer, vsak zadetek in vsaka obramba… Bil je čas, da se rezultati treningov pokažejo in da nam fantje dokažejo kaj zmorejo! In to so storili.

Samozavesten vstop v prvo tekmo se je obrestoval. Zelo agresivna obramba in hitri protinapadi- to je bil recept za uspeh. Prvi polčas je definitivno pripadel našim fantom, saj so ga dobili z rezultatom 16:6. V 30. minutah so prejeli zgolj 6 zadetkov, kar priča o tem, kakšno obrambo so držali domači.

V drugem polčasu je motivacija fantom padla in tudi gostje so zaigrali malo bolj zbrano, vendar zaostanka niso veliko zmanjšali. Domači so kmalu zopet ujeli svoj ritem in tekmo z veliko razliko pripeljali do konca. V sami končnici so v igro vstopili tudi mlajši igralci in tako že na prvi tekmi dobili svoje priložnosti, ki so jih tudi izkoristili. Končni rezultat 35:18.