4. 10. 2014

Istrabenz Plini Izola - Gorenje 25:26 (12:16)

Slovenski državni podprvaki iz Velenja so z velikimi težavami zmagali v petem krogu v 1. NLB Leasing ligi. Igralci Gorenja so gostovali pri ekipi Istrabenz Plini Izola in na koncu zmagali samo z golom razlike - bilo je 26:25 (16:12).

ISTRABENZ PLINI IZOLA - GORENJE VELENJE 25:26 (12:16)

Izola - Športna dvorana, gledalcev: 400, sodnika: Klančar in Kočevar (oba Ribnica).

Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Vončina, Žgavec 2, Kević, Jurič 2, Grbec, Božič 6 (1), Pucelj, Gomezelj, Velkavrh 2, Grlj, Čosić 7, Vukovič 4, Popovič 2.

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Medved 3 (1), S. Burić 2, Szyba, Golčar 3, Šoštarič, Kleč 1, Dobelšek, Papež 2, Gams, Dujmovič 3, Skube 9, Nosan 2, Bećiri 1.

Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 1 (1), Gorenje Velenje 3 (2).

Izključitve: Istrabenz Plini Izola 4 minute, Gorenje Velenje 8 minut.

Favorizirani Velenjčani so v rokometno vselej vroči Izoli dolgo časa hodili po robu, na koncu pa vendarle osvojili obe točki. Zmagoviti gol je v izdihljajih tekme dosegel krožni napadalec Senjamin Burić, Primorci pa so še tri minute pred koncem vodili s 25:24.

Po prvi polovici tekme ni kazalo na tako dramatičen razplet, izbranci gostujočega trenerja Ivana Vajdla so imeli škarje in platno v svojih rokah in polčas zaključili z lepo prednostjo štirih golov (16:12). V nadaljevanju so gostitelji z izjemno zagrizeno in zavzeto predstavo dvoboj postavili na glavo.

V 47. minuti so Izolčani izid postavili v začetno izhodišče (20:20). V izjemno negotovi končnici sta obe ekipi imeli možnosti za zmago, na koncu pa so vendarle odločile večje izkušnje rokometašev iz Šaleške doline.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Staš Skube, ki je dosegel devet golov. Za domačo ekipo je Elvin Čosić dosegel sedem, Peter Božič šest, vratar Blaž Vončina pa je zaustavil 15 strelov.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila ljubljanski Slovan, izolska pa trebanjski Trimo. Obe tekmi bosta v soboto, 11. oktobra. (sta)

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15