4. 10. 2014

Trimo Trebnje - Jeruzalem Ormož 29:23 (14:9)

V petem krogu v 1. NLB Leasing ligi so rokometaši Trima iz Trebnjega dosegli že četrto prvenstveno zmago. Trebanjci so bili na domačem igrišču boljši od Jeruzalema Ormoža, končni rezultat tekme pa je bil 29:23 (14:9).





TRIMO TREBNJE - JERUZALEM ORMOŽ 29:23 (14:9)


Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 300, sodnika: Škvarc (Ribnica) in Turnšek (Celje).


Trimo Trebnje: Jelovčan, Femec, Radelj 1, Skol 7 (4), Kotar, Željko, Baznik, Potočnik 2, Udovič 3, Sašek 4, Ferkulj 6 (1), Grandovec, Florjančič 6, Brana, Urbič.


Jeruzalem Ormož: Bratanović, T. Cvetko, R. Cvetko 1, Kolmančič 2, Bogadi, Radujković 4, Čudić 6, Kocbek 5, Veselko 1, Mesarič, Grizolt, Gregorc 3, Balent, Topolovec, Petrovič.


Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 6 (5), Jeruzalem Ormož 3 (0).


Izključitve: Trimo Trebnje 6 minut, Jeruzalem Ormož 8 minut.



Trebanjci so zanesljivo zmagali in dosegli četrto zmago v državnem prvenstvu, njihova zadnja žrtev pa so bili rokometaši iz Ormoža.


Izbranci domačega trenerja Romana Šavriča so vseskozi imeli vajeti igre v svojih rokah. Po dvajsetih minutah so si priigrali vodstvo 10:7, v nadaljevanju pa brez posebnega naprezanja plemenitili svojo prednost do končne zmage, ki jih je zadržala v zgornjem delu prvenstvene lestvice.


V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Rok Skol s sedmimi goli, Jaka Ferkulj in Luka Florjančič sta jih dosegla po šest, medtem ko je vratar Rok Jelovčan v tridesetih minutah zbral enajst obramb. Za goste je Bojan Čudič dosegel šest, Jure Kocbek pa pet zadetkov.


Trebanjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Izoli, ormoška pa bo gostila novomeško Krko. Obe tekmi bosta v soboto, 11. oktobra. (sta)



1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15