11. 10. 2014

Maribor Branik v drugem krogu evropskega pokala EHF čaka švedski klub Kristianstad

Maribor Branik bo v nedeljo, 12. oktobra 2014, ob 20. uri odigral prvo tekmo drugega kroga evropskega pokala EHF. S tem odpira že svojo tretjo sezono v tem tekmovanju, v dvorani Tabor pa se bodo srečali s švedskim Kristianstadom.

Potem ko so se mariborski rokometaši v pokalu EHF v sezoni 2012/13 že uspešno pomerili s skandinavskima predstavnikoma Norveške in Danske, se bodo tokrat prvič pomerili z moštvom, ki prihaja iz Švedske. IFK Kristianstad je klub z dolgo in bogato tradicijo, ki se v zadnjih sezonah ponovno prebija v sam vrh švedskega klubskega rokometa.

V svojih vitrinah imajo 4 naslove državnih prvakov, lani pa so bili po rednem delu državnega prvenstva drugi z enakim številom točk kot prvouvrščeni, a so nato izgubili v polfinalu končnice za prvaka. V minuli sezoni so igrali tudi v skupinskem delu pokala EHF, kjer so v skupini C v močni konkurenci z madžarskim Pick Szegedom, francoskim Nantesom in slovaškim Tatran Prešovom zasedli zadnje mesto.

"Po načinu igre so tipičen predstavnik skandinavskega rokometa. Igrajo hiter in zelo kombinatoren rokomet, njihovi igralci pa so odlični strelci z razdalje. Imajo zelo močno čvrsto obrambno linijo s postavitvijo 6-0 in odličnim vratarjem Danom Beutlerjem na čelu. Vsekakor nas čaka težko delo, a naredili bomo vse, da pred domačo publiko dosežemo pozitiven rezultat," pravi mariborski trener Marko Šibila.

Švedsko ekipo vodi nekdaj odličen švedski rokometaš in sedanji selektor reprezentance Švedske, Ola Lindgren. "Vsaka evropska tekma ima svoj čar. Menim, da nas čaka zanimiva tekma s pravim in kakovostnim nasprotnikom. Mi se bomo na tekmeca dobro pripravili in nato na tekmi naredili vse, da zmagamo ter si s tem priigrali ugodno izhodišče pred povratno tekmo na Švedskem," je dejal Žiga Mlakar, ki je do sedaj, sicer v dresu Celja, zaigral na 34 tekmah lige prvakov.

Dobre izkušnje z igranjem v pokalu EHF pa ima kapetan vijoličastih Nikola Špelić, ki je bil v sezoni 2012/13, ko je mariborski Branik igral v skupinskem delu ter nato nesrečno izpadel v četrtfinalu proti nemškemu Göppingenu, s 47 doseženimi goli eden najboljših strelcev tekmovanja.

Vse ljubitelje rokometa bi pozval, da nas pridejo v Tabor podpreti v čim večjem številu. Vsi vemo, kaj zmoremo, če je dvorana polna. To smo ne nazadnje dokazali dve sezoni nazaj, ko so tukaj padli Holstebro, Elverum, Wisla in Göppingen. To je bil lep uspeh za klub in zakaj nam ne bi s skupnimi močmi uspelo tudi letos," je zaključil Nikola Špelič, ki je po poškodbi in operaciji ramena že blizu stare forme.

Povratno srečanje se bo na Švedskem odigralo v petek, 17. oktobra. (mb)

Foto: RK Maribor Branik

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15