12. 10. 2014

Mariborčani v zaključku tekme do zmage

Rokometaši Maribora Branika so v prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF v dvorani Tabor premagali švedski Kristianstad s 26:25 (10:13). Povratna tekma bo v petek, 17. oktobra, ob 19. uri na Švedskem.

MARIBOR BRANIK - KRISTIANSTAD 26:25 (10:13)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 400, sodnika: Cernavskis in Bogdanovs (oba Latvija).

Maribor Branik: Cingesar 1, Fidel, Hrastnik, Jamnik, Kaleb 6 (1), Miškovič, Mlakar 7, Poklar 6, Škalički, Sok 2, Špelič 3, Taletović, Verdinek, Žabič 1, Žmavc.

Kristianstad: Beutler, Lindgren, Olsson 2, Stenbäcken 1, Björnsen 5, Lagergren 4, J. Larsson 1, L. Larsson, Jepson 3, Tollbring 1, Pettersson 2, Cederholm 4, Lindskog 3, Nilsson, Cosmo.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Kristianstad 0.

Izključitve: Maribor Branik 2 minuti, Kristianstad 2 minuti.

Mariborski rokometaši so se prvič v zgodovini kluba pomerili s švedskimi predstavniki, v dvorani Tabor pa jim je v prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF nasproti stala ekipa Kristianstada. Ekipa, ki jo vodi selektor Švedske Ola Lindgren, je po prvem polčasu vodila s 13:10, a so se Štajerci v drugih 30 minutah zbrali in na koncu slavili.

Izbranci trenerja Marka Šibile so tekmo začeli dobro, vodili do 3:2 - vse tri zadetke je dosegel Žiga Mlakar -, nato pa je Fredric Petersson poskrbel za prvo švedsko vodstvo na tekmi (4:3). Tega so gosti brez večjih težav držali do polčasa, čeprav so bili Mariborčani še nekajkrat povsem blizu, nazadnje po golu Anteja Kaleba za 6:7.

Vendar so Švedi nato dosegli štiri zaporedne gole in tekmecem ušli, na odmor pa odšli s prednostjo 13:10. V drugem delu je Kristianstad po golu Johana Jepsona še povečal prednost, kar je prebudilo domače igralce. Dosegli so tri zaporedne gole, po izenačenju na 14:14 pa je Lindgren vzel odmor.

Švedi so še držali prednost do 16:15, nakar so Mariborčani zadeli še trikrat zapored. V 47. minuti je za dve minuti na klop moral Tine Poklar, kar so gosti izkoristili in izenačili (21:21). Tri minute pred koncem je Mlakar izid poravnal na 25:25, Nikola Špelić pa je v 59. minuti zadel za pomembno zmago.

Prvi strelec tekme je bil Žiga Mlakar s sedmimi goli, pet jih je dosegel v prvem polčasu, šestkrat sta zadela Tine Poklar in Nikola Špelić. Povratna tekma bo v petek, 17. oktobra ob 19. uri. (sta)

Foto: RK Maribor Branik

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15