25. 10. 2014

Gorenje Velenje - Sviš Ivančna Gorica 35:31 (19:15)

V osmem krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške je Gorenje doseglo že osmo zmago. Velenjčani so v Rdeči dvorani premagali ekipo Sviš Ivančna Gorica s 35:31 (19:15).

 

 

GORENJE VELENJE - SVIŠ IVANČNA GORICA 35:31 (19:15)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 120, sodnika: Parezanović (Ribnica) in Murko (Šmarje pri Jelšah).

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Zaponšek, Božović 1, Medved 4, S. Burić 2, Szyba 4, Skube 6 (1), Špende, Golčar 3, Šoštarić 4, Gams 1, Nosan 1, Dujmović 4 (1), Bečiri 5, Kleč.

 

 

Sviš Ivančna Gorica: Slapničar, Tekavec, Nered 3, Potokar, Marušič 2 (2), Zavodnik 1, Pekeč, S. Stopar 10 (3), Pekolj 2, Košir 5, Kalabić 4, Marinčič 2, Kristan, Bučar 1, Košir 1.

 

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (2), Sviš Ivančna Gorica 7 (5).

 

 

Izključitve: Gorenje Velenje 12 minut, Sviš Ivančna Gorica 12 minut.

 

 

Rdeč karton: Nosan (Gorenje, 43. minuta).

 

 

 

Če v dvoboju prvo- in zadnjeuvrščene ekipe zmaga Gorenja ni presenetljiva, pa je vsaj malce presenetljiva majhna razlika, s katero so Velenjčani dobili obračun z gosti iz Ivančne Gorice. A da je šlo za relativno tesen obračun, je zgolj navidezno.

 

 

Velenjčani so namreč imeli praktično vseh 60 minut vse vajeti igre v svojih rokah in brez posebnih težav ohranili stoodstotni izkupiček v prvenstvu in prvo mesto na lestvici. Na drugi strani so gosti vpisali še sedmi poraz in tičijo na dnu prvoligaške konkurence.

 

 

Velenjčani so vodili od začetka do konca tekma, izenačeno je bilo zgolj pri izidu 1:1. Domači so hitro naredili razliko, s katero so lahko mirno nadzorovali dogajanje v Rdeči dvorani. Vodili so že z 10:4 in 14:8, na glavni odmor pa nesli štiri zadetke prednosti.

 

 

V uvodu drugega polčasa so gosti sicer opozorili nase in znižali na 20:21, a so domači odgovorili s tremi zaporednimi zadetki in znova ušli na varno razdaljo. Tudi v drugem polčasu so Velenjčani trikrat vodili za šest zadetkov, na koncu pa tekmo dobili za štiri.

 

 

Pri Gorenju je bil s šestimi zadetki najboljši strelec Staš Skube, Kristjan Bečiri je dal enega manj, pri gostih pa je izstopal Simon Stopar z desetimi goli.

 

 

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, Sviš Ivančna Gorica pa bo gostila Riko Ribnico. Obe tekmi bosta v soboto, 8. novembra. (sta)

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15