25. 10. 2014

Trimo Trebnje - Krka 27:22 (13:10)

Dolenjski derbi v osmem krogu v 1. NLB Leasing ligi je pripadel rokometašem Trima. Trebanjci so gostili Krko iz Novega mesta in zmagali s petimi goli razlike - končni rezultat je bil 27:22 (13:10).

 

 

TRIMO TREBNJE - KRKA 27:22 (13:10)

 

 

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev 300, sodnika: Cvetko (Celje) in Teršek (Hrastnik).

 

 

Trimo Trebnje: Jelovčan, Femec, Zaplotnik, Radelj 2, Skol 6 (3), Sušin 4, Željko, Baznik, Potočnik 3, Udovič 2 (2), Sašek 3, Ferkulj, Grandovec 4, Florjančič 3, Brana, Urbič.

 

 

Krka: Štangelj, Jurečič 2, Lavrič 3, Didovič 3, Okleščen, Rojc, Irman, Jakše, Rašo, Smolnik 8 (5), Furdi, Cvikl 1, Božič, Potič 5, Adamčič, Klobčar.

 

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 7 (5), Krka 5 (5).

 

 

Izključitve: Trimo Trebnje 6 minut, Krka 6 minut.

 

 

 

Trebanjci so osvojili načrtovani točki, za zmago na dolenjskem derbiju pa so se morali pošteno potruditi. Večji del lokalnega dvoboja je minil v izenačeni predstavi, na koncu pa so vendarle odločile večje izkušnje rokometašev iz Temeniške doline.

 

 

Trebanjci so dosegli že šesto zmago v državnem prvenstvu, medtem ko so Novomeščani na dosedanjih osmih tekmah iztržili polovičen izkupiček. Obe ekipi sta se izkazali z bojevito predstavo, izbranci domačega stratega Romana Šavriča pa so bili vseskozi v rahli rezultatski prednosti, tako da so na velik odmor odšli s prednostjo treh golov (13:10).

 

 

V nadaljevanju se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, Novomeščani so se trudili po najboljših močeh in skušali presenetiti favorizirane Trebanjce. V prvem delu drugega polčasa so izenačili na 17:17, v nadaljevanju pa vendarle morali priznati premoč kakovostnejšim domačim rokometašem.

 

 

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Skol s šestimi, v poraženi pa Žiga Smolnik z osmimi zadetki.

 

 

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, novomeška pa bo gostila velenjsko Gorenje. Obe tekmi bosta v soboto, 8. novembra. (sta)

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15