29. 10. 2014

Izjave po tekmi Slovenija - Slovaška

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo na Poljskem leta 2016 so slovenski rokometaši začeli z zmago proti Slovaški (31:25). V slovenskem taboru so bili po tekmi v Kopru zadovoljni z zmago in prvima točkama.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "Pokazalo se je, da je Slovaška dobra reprezentanca. Proti njej moraš igrati strpno, zlomiš jo lahko le z dobro obrambo in hitro tranzicijo, čeravno ima tudi sama dokaj hitre igralce. Slovakov se nisem bal, bolj svojih varovancev in njihovega 'saj bomo', a tega na današnji tekmi ni bilo, tako da lahko svojim igralcem čestitam za zmago."

 

 

Dragan Gajić, reprezentant Slovenije: "Slovaki so dokaz, da danes vsi v Evropi igrajo rokomet. V Kopru so nas celo nekoliko presenetili s svojo trdno igro v prvem polčasu, v drugem pa smo nekoliko bolj odločno pohodili stopalko za plin, zaigrali hitreje in bolj sproščeno ter rutinirano zmagali."

 

 

Klemen Cehte, reprezentant Slovenije: "Slovenska himna me je prav ganila, po dolgem času sem jo lahko zapel skupaj s svojimi reprezentančnimi soigralci in upam, da jo bom tudi v bodoče. Ponosen sem, da sem po tako dolgi odsotnosti dobil vodilno vlogo od prve minute, kar je zagotovo dodatna spodbuda za naprej. Tekma mi je izjemno hitro minila, na igrišču pa sem užival." (sta)

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016 NA POLJSKEM - MOŠKI