20. 12. 2014

Herz Šmartno – Dobova 28:36 (13:15)

Herz Šmartno – Dobova               28:36  (13:15)

 

Šmartno pri Litiji – Dvorana Pungrt, gledalcev: 350, sodnika: Kavalar in Teršek.

 

HERZ ŠMARTNO: Tom Virant (3 obrambe), Žižek, Ribarič 4, Gradišek, Urban Poglajen 2, Justin 3, Tilen Virant, Luka Poglajen 4, Muratovič (10 obramb), Sadar 3, Bučar, Avsec 12, Kukovica (1 obramba), Kus. Trener: Jaka Keše.

 

Dobova: Vojin 7, Zafran 4, Kostanjšek, Rožman 1, Humek, Pfajfar 1, Jože Baznik (4 obrambe), Marko Baznik, Kučič 7, Supančič (0 obramb), Koprivc 5, Raič 2, Prejac, Hotko 9, Tine Baznik, Blaževič (17 obramb). Trener: Primož Plazar.

 

Sedemmetrovke: Herz Šmartno 5 (3), Dobova 2 (2).

 

Izključitve: Herz Šmartno 4 minute, Dobova 6 minut.

 

Derbi kroga je na tribune privabil lepo število gledalcev, med njimi so bili tudi domači in gostujoči navijači, ki so spodbujali svoji ekipi skozi celotno tekmo. Oslabljena ekipa Herz Šmartna je pričakovala ambiciozno ekipo Dobove, ki je bila v tej tekmi nesporni favorit. Pri domači ekipi je manjkalo 8 igralcev, tako da je padlo veliko breme na mlajše igralce. Po poškodbi je zaigral Filip Gradišek, ki je pomagal, kolikor je lahko. V prvem delu so gostje povedli 0:3, ampak je mlada domača ekipa z borbenostjo izid izenačila in se borila do samega konca prvega polčasa ter ni dovolila gostom, da se razigrajo. V drugem delu so gostje začeli bolj agresivno in bolj učinkovitu v napadu, ter dokaj kmalu naredili varno razliko. Domača ekipa se ni predala, poizkušala vse, vednar, več kot častnega poraza ni bilo mogoče doseči. Pohvale vsem domačim igralcev za borbenost in nepopuščanje, strelsko moramo pohvaliti Jaka Avsca, ki je dosegel kar 12 zadetkov in bil najboljši strelec tekme. Gostom iz Dobove lahko čestitamo za fer srečanje in osvojeno 2. mesto po jesenskem delu, domača ekipa Herz Šmartna pa bo drugi del pričakala na 3. mestu lestvice 1.B DRL.