16. 4. 2015

Selektor Denič objavil seznam 19 igralcev za kvalifikacijski tekmi s Švedsko

Moška članska reprezentanca Slovenije bo v kvalifikacijah za nastop na EP 2016 na Poljskem odigrala dve tekmi s Švedsko. Prva bo v sredo, 29. aprila, ob 19.15 v mestu Växjö, povratna pa v nedeljo, 3. maja, ob 17.30 v dvorani Zlatorog v Celju.

 

 

Selektor Boris Denič je na novinarski konferenci v prostorih RZS v Ljubljani objavil seznam 19 igralcev za tekmi s Švedsko. Na njem ni večjih kadrovskih sprememb. Med tistimi, ki so nastopili na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, za tokratno reprezentančno akcijo ni Vida Kavtičnika, Miladina Kozline in Davida Špilerja, po daljši poškodbi pa se v izbrano vrsto vrača Borut Mačkovšek.

 

 

Deniča je predvsem razveselila vrnitev ostrostrelca Mačkovška, člana francoskega Montpellierja, ki je imel v zadnjem obdobju silne težave s poškodbami. "Veseli smo, da se je vrnil po poškodbi in upam, da se bo pokazal v lepi luči na bližnjih tekmah proti Švedom. Od njega pričakujem, da bo nevaren in dosegal gole z zunanjih položajev, prav tako, da bo razširil tekmečevo obrambo," je dejal selektor Boris Denič.

 

 

Slovenski rokometaši bodo priprave za tekmi tretjega in četrtega kroga v skupini 3 s Švedi začeli v nedeljo, 26. aprila, v Čatežu. Zavoljo klubskih obveznosti v tujini se bodo treningom (pripravam) z manjšo zamudo naknadno pridružili Dean Bombač, Gašper Marguč, Gorazd Škof in Uroš Zorman. Po tekmi na Švedskem se bo reprezentanca vrnila v svoj tradicionalni tabor v Zreče.

 

 

"O Švedski je nesmiselno izgubljati besede. Vsi vemo, da gre za vrhunsko reprezentanco, v kateri je glavnina igralcev nastopa v močni nemški ligi. Zavedamo se, da nas čakata dve težki in močni tekmi, toda naša miselnost in filozofija je vedno enaka in vedno usmerjena k zmagi," napoveduje selektor Denič.

 

 

Po dveh kvalifikacijskih tekmah v skupini 3 sta Švedska in Slovenija zbrali po štiri točke, Slovaška in Latvija pa sta še vedno brez njih. Slovenija je bila v prvih dveh krogih boljša doma od Slovaške z 31:25 in v gosteh od Latvije z 39:28, Švedska pa na domačem igrišču od Latvije s 33:23 in v gosteh od Slovaške z enakim rezultatom.

 

 

Na sklepni turnir stare celine, ki bo med 17. in 31. januarjem prihodnje leto v Krakovu, Sopotu, Vroclavu, Katovicah in Lodžu, se bosta uvrstili prvo in drugouvrščena reprezentanca iz skupine.

 

 

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Magdeburg (Nemčija)
BLAGOTINŠEK Blaž Celje Pivovarna Laško
BOMBAČ Dean Pick Szeged (Madžarska)
BUNDALO Uroš Tremblay (Francija)
CEHTE Klemen Aix (Francija)
DOLENEC Jure Montpellier (Francija)
GABER Matej Montpellier (Francija)
GAJIČ Dragan Montpellier (Francija)
MAČKOVŠEK Borut Montpellier (Francija)
MARGUČ Gašper Veszprem (Madžarska)
NATEK Jure Magdeburg (Nemčija)
PROŠT Primož Göppingen (Nemčija)
RAZGOR Simon Meškov Brest (Belorusija)
SKOK Matevž Celje Pivovarna Laško
SKUBE Sebastian Bjerringbro-Silkeborg (Danska)
ŠKOF Gorazd Nantes (Francija)
ZORMAN Uroš Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Miha Toulouse (Francija)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško
Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
PORI Primož kondicijski trener
FERJAN Primož fizioterapevt
RANT ROOS Žan maser
DJURIČ Sašo zdravnik
STANIČ Radivoje tehnični vodja
MOHORIČ Uroš direktor reprezentance