10. 10. 2015

V četrtem krogu lige prvakov Celjani v nedeljo gostujejo v Flensburgu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se bodo v četrtem krogu skupine A v evropski ligi prvakov pomerili z nemškim klubom Flensburg. Nemško-slovenski rokometni obračun bo v nedeljo, 11. oktobra, ob 17. uri v Flensburgu.

 

 

Po prvih treh krogih v skupini A ima oba kluba enak izkupiček, saj sta po enkrat zmagala in dvakrat izgubila. Celjani so bili boljši od Bešiktaša ter izgubili proti Zagrebu in Wisli, Flensburg pa je po uvodni zmagi proti PSG ostal praznih rok proti Veszpremu in Kielu. Na dosedanjih desetih medsebojnih tekmah so Nemci zmagali petkrat, Slovenci štirikrat, medtem ko se je ena tekma končala brez zmagovalca.

 

 

Pred tekmo v mestu na severu Nemčije, kjer so Celjani leta 2004 postali evropski klubski prvaki, so naši državni prvaki na derbiju slovenske lige premagali Gorenje v Zlatorogu. "Vsi se dobro zavedamo kakovosti Flensburga. To je vrhunska ekipa z vrhunskim trenerjem, ki ima veliko kombinacij v igri, goji pa hiter in atraktiven rokomet. Imajo posameznike, ki lahko individualno rešujejo tekme," pravi trener celjskega kluba Branko Tamše.

 

 

"Flensburg ima zelo trdno obrambo in odličnega vratarja Mattiasa Andersona. Ta po svojih obrambah poskrbi za hiter prenos žoge na krilne položaje in hitre (pol)protinapade. Krilni igralci izkoriščajo vsako priložnost, ki jim jo nasprotnik ponudi, s svojimi goli pa neusmiljeno kaznujejo vsako njegovo napako," dodaja trener Tamše.

 

 

Tamše je že bil trener celjskega kluba v sezoni 2013/14, ko se je v ligi prvakov že srečal s Flensburgom, ki je v tisti sezoni osvojil tudi naslov klubskega prvaka Evrope. Na prvi tekmi osmine finala v Zlatorogu so gostitelji zmagali z golom razlike (26:25), na gostovanju v Flensburgu pa izgubili za tri (27:30) in v četrtfinale je napredoval nemški klub.

 

 

"Od tistih časov se je naša ekipa precej bolj spremenila kot njihova, čeprav je tudi Flensburg naredil nekaj igralskih sprememb v svojem kadru. Toda glavni igralci so ostali, prišlo pa je še nekaj zvenečih okrepitev. Zato se Flensburg v nemški ligi in evropski ligi prvakov spogleduje z vrhom, čeprav na začetku sezone nihajo v rezultatih od vrhunskih do slabih," govori Tamše o Flensburgu, ki je v nemški ligi sicer drugi, a kar s petimi točkami zaostanka za vodilnim Rheinom Neckarjem.

 

 

Flensburg ima v svojem igralskem kadru kar 16 tujcev, ki prihajajo iz štirih različnih držav: Danske (8), Švedske (5), Srbije (2) in Francije (1). "Naši nasprotniki skorajda nimajo slabosti v svoji igri. Imajo kakovost, s katero lahko premagajo vsako ekipo na svetu. Zato bo še posebej pomembno, da se bodo moji igralci maksimalno držali vseh dogovorov. Samo v tem primeru se lahko enakovredno kosamo s Flensburgom," meni Tamše.

 

 

V celjski ekipi, ki je pred dvema sezonama igrala v osmini finala proti Flensburgu, je bil tudi mladi Blaž Janc. Seveda je imel takrat precej manjšo vlogo, kot jo bo imel na nedeljski tekmi. "Jasno je, da je Flensburg izjemna ekipa, pač takšna, kot so vse v obeh najboljših skupinah letošnje lige prvakov. Kljub temu odhajamo v Nemčijo, da se bomo borili in iskali za nas ugoden rezultat," je dejal desnokrilni igralec Blaž Janc.

 

 

"Mislim, da ni nemogoče, da na tekmi v Nemčiji ne bi iztržili ugodnega rezultata. A kot je dejal trener Tamše, je najpomembnejše, da se držimo v igri prav vseh dogovorov. V nasprotnem primeru nas lahko hitro doleti kazen, kajti Flensburg igra zelo hitro, preko svojih kril pa kaznuje vsako najmanjšo nasprotnikovo napako," dodaja mladi Janc.

 

 

Izkušnje z igranjem proti Flensburgu v evropski ligi prvakom ima tudi Arthur Patrianova, reprezentant Brazilije in letošnja okrepitev Celja Pivovarne Laško, ko je bil še član španskega kluba La Rioja. Proti nemškemu klubu je igral v skupinskem delu v sezoni 2013/14, ko je ta kasneje stopil na evropski vrh: na domačem igrišču so Španci remizirali (32:32), v gosteh pa izgubili kar za dvanajst golov (25:37).

 

 

Arthur Patrianova se je po operaciji kolena nedavno (po sedmih mesecih) vrnil na igrišče: "V Flensburgu nas bo pričakala polna dvorana navijačev in odlično vzdušje. Morali se bomo vsako sekundo tekme boriti po svojih najboljših močeh, kajti v nasprotnem primeru bo Flensburg to izkoristil in kaznoval.  Ampak tako je pač v ligi prvakov na vsaki tekmi, saj si ne moreš izbirati tekem, temveč moraš na vsaki pokazati svoj maksimum."

 

 

Tekma Flensburg - Celje Pivovarna Laško bo v nedeljo, 11. oktobra, ob 17. uri. Sodila jo bosta Španca Oscar Raluy Lopez in Angel Sabroso Ramirez, delegat pa bo Finec Tapio Arponen.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16