24. 10. 2015

Krim v ligi prvakinj visoko izgubil proti Rostovu v Rusiji (25:35)

Po domačem porazu proti romunski ekipi Baia Mare (27:33) so rokometašice Krima Mercatorja doživele drugi zaporedni poraz v ligi prvakinj. Krimovke so gostovale v Rusiji in proti ekipi Rostov Don izgubile kar z desetimi goli razlike - končni rezultat je bil 35:25 (16:12) za domače rokometašice.



ROSTOV DON - KRIM MERCATOR 35:25 (16:12)



Rostov - Dvorana Športna palača, gledalcev: 2000, sodnika: Panayides in Andreou (oba Ciper).



Rostov Don: Lunde, Sedojkina, Slivinska, Managarova 9, Petrova, Sen 5, Punko, Bobrovnikova 2, Davidenko 1, Makejeva 1, Kiseljeva 2, Šimkute 2, Ilina 8 (2), Stepanova, Avdekova 1, Borščenko 4.



Krim Mercator: Marinček, Stefanišin, Abina, Jurič 1, Luković, Mavsar 2, Bajramoska 6, Beganović 3, Omoregie 2, Zulić 3, Koren 3, Barič 3 (2), Obradović 2, Zrimšek.



Sedemmetrovke: Rostov Don 3 (2), Krim Mercator 2 (2).



Izključitve: Rostov Don 4 minute, Krim Mercator 6 minut.




Tako kot prejšnji teden v Stožicah proti ekipi Baia Mare na prvi tekmi so mlade krimovke tudi v Rusiji na trenutke pokazale všečno igro. A gostiteljice so po zaslugi izvrstnih Julije Managarove (devet golov) in Jekaterine Iline (osem golov) ter širokega nabora vrhunskih igralk vseeno brez posebnih težav prišle do zasluženih in pričakovanih dveh točk, saj so vodile od začetka do konca tekme.



Trenerka Marta Bon je tekmo začela z Mišo Marinček v vratih, Tamaro Mavsar in Aljo Koren na krilih, Mirjeto Bajramosko, Marijo Obradović in Elizabeth Omoregie na zunanjih položajih ter mlado Anejo Beganović na položaju krožne napadalke, kjer je manjkala poškodovana Vesna Milanović-Litre. Poleg Hrvatice gostje niso mogle računati tudi na Laro Hrnčič, v zapisniku pa je bila kljub lažji poškodbi Ana Zrimšek.



V prvem polčasu so bile Rusinje ves čas korak pred Ljubljančankami, ki pa se niso predale. Večino časa so držale stik s favorizirano rusko zasedbo, polno reprezentantk, v obrambi blokirale številne strele tekmic, ki so večinoma poskušale z zunanjih položajev, a vseeno je izstopala Jekaterina Ilina, ki je že do 24. minute dosegla kar šest golov.



Prav ona je svojo ekipo trikrat povedla v vodstvo s štirimi goli prednosti (8:4, 10:6, 12:8, 14:10). So pa krimovke v tem delu igre brez posebnih težav prihajale do zaključnih strelov, po nekaj napakah, tudi zapravljenih protinapadih Krima, pa so Rusinje v 28. minuti prvič povedle za pet golov (16:11), ko je bila s sedmih metrov uspešna Ilina s svojim sedmim zadetkom.



V drugi polčas so oslabljene krimovke šle s štirimi zadetki minusa (12:16), približno takšna pa je bila razlika - ob precej enakomernem doseganju zadetkov obeh ekip - vse do izključitve Marije Obradović. Takrat, v 46. minuti, so domačinke prvič na tekmi povedle za šest (28:22), zadela je Viktorija Borščenko, ki je bila uspešna tudi v 49. minuti za do takrat najvišjo prednost plus sedem (29:22).



Sledila je minuta odmora Krimove trenerke Bonove, toda ta ni več mogla spremeniti dejstva, da bo slavila ruska ekipa. Zato pa je Julija Managarova (v drugem polčasu je dosegla kar šest golov) v 53. minuti poskrbela za novo najvišjo prednost Rostova, ko je zadela za 31:23.



V 58. minuti je Rostov, ki letos prvič nastopa v ligi prvakinj, povišal na plus devet (33:24). Najvišjo razliko desetih golov so si Rusinje priigrale prav ob koncu tekme, ko je bilo na semaforju 35:25.

 

 

Miša Marinček, vratarka Krima Mercatorja: "Izgubile smo za deset golov, kar pa se mi ne zdi realna razlika. Padle smo v zadnjem delu igre, nismo več igrale skoncentrirano v napadu, kar so tekmice izkoristile. V prvem polčasu smo se dobro držale, v začetku drugega pa smo v obrambi preveč popuščale, Managarova nam je povzročala velike težave. Čestitam Rostovu za drugo zmago, ima zvezdniško ekipo, dober obisk, upravičil je vlogo favorita, me pa smo se borile po najboljših močeh."



Na prvi tekmi v tej skupini je romunska ekipa Baia Mare na domačem igrišču izgubila proti norveškemu Larviku z 29:31 (14:19). Lestvica po 2. krogu: 1. Rostov Don 4 točke, 2. Baia Mare 2 točki, 3. Larvik 2 točki, 4. Krim Mercator 0 točk.



Krim bo v naslednjem krogu skupine A igral v Stožicah. Na tekmi, ki bo v petek, 30. oktobra, ob 18. uri pa bo njegov nasprotnik aktualni evropski podprvak Larvik.




Foto: RK Krim Mercator




EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2015/16