4. 11. 2015

Slovenci odhajajo na močan mednarodni pripravljalni turnir v Nemčijo

V reprezentančnem tednu EHF bo moška članska reprezentanca Slovenije od petka, 6. novembra, do nedelje, 8. novembra, igrali na turnirju "Supercup 2015" v Nemčiji. Njeni nasprotniki na tridnevnem turnirju, ki bo potekal v treh različnih nemški mestih, bodo Srbija, Brazilija in Nemčija.

V prvem krogu se bodo Slovenci v dvorani Flens Arena v Flensburgu v petek, 6. novembra, ob 20. uri srečali s Srbijo. Naslednji dan (sobota, 7. november, ob 17.45) bo v Barclaycard Areni v Hamburgu njihov nasprotnik Brazilija, v zadnjem krogu pa bodo v nedeljo, 8. novembra, ob 14.45 v Sparkassen Areni v Kielu igrali z reprezentanco Nemčije.

Igralci in vodstvo slovenske izbrane vrste so se v nedeljo, 1. novembra, zbrali v tradicionalni bazi v Zrečah. Selektor Veselin Vujović je povabil 20 igralcev: 17 za priprave in nastop na turnirju v Nemčiji in tri samo za priprave. S seznama povabljenih sta zaradi poškodb in zdravstvenih težav odpadla Aljoša Rezar (Tremblay, Francija; koleno) in Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško; pretres možganov). Namesto njiju je selektor Vujović povabil Urbana Lesjaka (Celje Pivovarna Laško) in Miha Žvižeja (Toulouse, Francija).

"Naša naloga je, da naredimo prepoznavno podobo slovenske reprezentance. Na turnirju v Nemčiji in v bodoče bomo osrednjo pozornost namenili igri v obrambi. Imamo igralce in vratarje, ki so jo zmožni odigrati na visoki ravni, v vsakem primeru pa bomo skušali nadgraditi tudi našo tranzicijo iz obrambe v napad. V tem segmentu igre je Slovenija ena najboljših na svetu, ob tem pa v napadu želimo imeti večji nadzor igre, kot smo jo imeli doslej," je na novinarski konferenci v Zrečah uvodoma dejal selektor Veselin Vujović.

Črnogorec na slovenski klopi navzlic temu na turnirju v Nemčiji napoveduje igro do zadnjega diha, od svojih izbrancev pričakuje, da bodo na vsaki severnonemški tekmi pokazali svoj maksimum in napoveduje naskok na tri zmage. "Vse tekme želimo igrati na visoki ravni, po možnosti tudi osvojiti turnir, kar bi bila nekakšna potrditev naših usmeritev in kakovosti. V vsakem primeru bom po turnirju v Nemčiji o reprezentanci vedel veliko več kot po junijski akciji z Latvijo in Slovaško," je pred četrtkovim odhodom na nemški superpokal dejal Vujović.

Ena od tekmic Slovenije na bližnjem turnirju bo tudi Nemčija. Z njo se bo pomerila tudi v skupinskem delu evropskega prvenstva v začetku prihodnjega leta na Poljskem, a temu Vujović ne pripisuje velike pomembnosti: "Slovenija je sprejela vabilo na nemški superpokal še preden so bile znane skupine na EP na Poljskem. Po bližnjem medsebojnem obračunu z Nemčijo bomo šele na Poljskem vedeli, kdo je bil zavoljo tega bolj pameten. V vsakem primeru pa se z njo ne bomo igrali skrivalnic, v to tekmo bomo šli z odločno željo po zmagi. Menim, da bo obračun v Vroclavu povsem druga zgodba."

"Uvodna dva dneva priprav smo namenili regeneraciji, ko smo se zbrali v polnem številu, pa začeli resno in zavzeto vaditi na taktičnem uigravanju bodisi v obrambi ali napadu. V vsakem primeru je pestro, uigravamo tudi nekatere nove zadeve. Hkrati se še bolj spoznavamo z novim selektorjem po uvodni junijski kvalifikacijski akciji za Poljsko, tako da je na teh pripravah zelo zanimivo," je dejal krilni igralec madžarskega Veszprema in slovenski reprezentant Gašper Marguč.

SPORED TURNIRJA V NEMČIJI ("SUPERCUP 2015"):

Petek, 6. november 2015 (Flensburg):

ob 17.45: Nemčija - Brazilija

ob 20.00: Srbija - Slovenije

Sobota, 7. november 2015 (Hamburg):

ob 15.30: Nemčija - Srbija

ob 17.45: Brazilija - Slovenija

Nedelja, 8. november 2015 (Kiel):

ob 12.30: Brazilija - Srbija

ob 14.45: Nemčija - Slovenija

IGRALCI ZA TURNIR V NEMČIJI:

Priimek Ime Klub