6. 11. 2015

Krimovke v četrtem krogu lige prvakinj gostujejo na Norveškem

V četrtem krogu skupine A v evropski ligi prvakinj čaka rokometašice Krima Mercatorja težko gostovanje. V soboto, 7. novembra 2015, ob 18.30 bodo na Norveškem igrale proti favoritu Larviku, ki jih je v prejšnjem krogu v Stožicah premagal kar s 16 goli razlike (37:21).

 

 

Že tako oslabljena zasedba slovenskih prvakinj je proti Skandinaviji odpotovala samo z 12 igralkami. Od prej sta poškodovani hrvaška krožna napadalka Vesna Milanović-Litre in desna zunanja igralka Lara Hrnčič, ki so ji v sredo operirali Ahilovo tetivo, proti Larviku pa bosta manjkali še dve igralki. Izkušena Makedonka Mirjeta Bajramoska ima težave s stegensko mišico, mlada krožna napadalka Aneja Beganović pa si je poškodovala meniskus.

 

 

Slovenske državne prvakinje so se v prejšnjem krogu izognile svojemu najvišjemu porazu na domačih tleh v ligi prvakinj. Norveški Larvik je zmagal s 37:21, tako da je najvišji poraz na domačih tleh ostal iz minule sezone proti Vardarju z 18 zadetki. Toda v sezoni, v kateri ima Krim Mercator mlado in neizkušeno ekipo, ni to nobeno presenečenje, za nameček pa so Norvežanke tekmo v Stožicah vzele nadvse resno.

 

 

"Takoj po tekmi je njihov trener Tor Odvar Moen dejal, da so se glede na naše dobre predstave v prvih dveh krogih na nas maksimalno pripravili in niso ničesar prepustili naključju. Do izraza je prišla tudi večja kakovost njihovih igralk, ki so tudi veliko bolj izkušene, prav tako pa je bila naša igra na slabši ravni kot v prvih dveh krogih," je na novinarski konferenci Krima Mercatorja pred odhodom na Norveško dejala Deja Ivanović, članica izvršnega odbora Krima Mercatorja.

 

 

"Na zadnji evropski tekmi proti Larviku nam stvari niso uspevale tako, kot smo si želeli, vendar smo vseeno lahko videli tudi kaj dobrega. V prvi vrsti tu mislim na igro obeh krožnih napadalk in na to, da je svojo priložnost izkoristila Ana Abina, ki je z nekaj potezami nakazala, da bi se lahko razvila v vrhunsko igralko," pravi Krimova trenerka Marta Bon pred tekmo z Larvikom, ki ima po treh krogih štiri točke: v prvem krogu je doma izgubil z rusko ekipo Rostov Don (21:27), nato pa je v gosteh premagal romunsko Baio Mare (31:29) in Krim Mercator (37:21).

 

 

Krim je po treh krogih v skupini A na zadnjem mestu in še edini brez točk, saj je izgubil vse tri tekme (Baia Mare, Rostov Don, Larvik). "Še večja težava je zdaj nastopila pred povratno tekmo z Larvikom, saj imamo na razpolago samo dvanajst igralk. To nam seveda ni v prid, vendar bomo računali na to, da bi druge igralke uspele biti dober tekmec Larviku. Nekatere stvari bomo zdaj skušale narediti drugače," je o novih težavah svoje ekipe povedala trenerka Bonova.

 

 

Krimova kapetanka Tamara Mavsar je z 18 goli prva strelka Krima Mercatorja v letošnji ligi prvakinj, skupno pa je v tem tekmovanju na devetem mestu. "K vsemu že povedanemu bi rada dodala samo to, da si želim, da bi v Larviku prikazale boljšo igro, kot smo jo na domačem igrišču. Res je, da smo praktično pred vsako tekmo v spremenjeni zasedbi, toda včasih je to lahko prednost, včasih slabost. Upam, da bo tokrat to naša prednost," je bila v izjavi kratka Tamara Mavsar.

 

 

V skupini 1 po treh krogih vodi ruski Rostov Don s šestimi točkami. Larvik na drugem mestu ima štiri, romunska Baia Mare dve (za zmago proti Krimu Mercatorju v Stožicah), medtem ko je Krim Mercator zadnji brez osvojene točke. V tej skupini bo v soboto, 7. novembra, na sporedu še ena tekma četrtega kroga, ko se bosta v Rusiji srečala Rostov Don in Baia Mare.

 

 

Tekma Larvik - Krim Mercator bo v soboto, 7. novembra 2015, ob 18.30. Sodila jo bosta Madžara Peter Horvath in Balazs Marton, delegat pa bo Kristian Johansen (Ferski otoki).

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2015/16