6. 11. 2015

Slovenci v prvem krogu turnirja v Nemčiji premagali Srbijo s 23:21

V prvem krogu močnega mednarodnega pripravljalnega turnirja v Nemčiji se je moška članska reprezentanca Slovenije srečala s Srbijo. Tekma v Flensburgu se je končala z zmago Slovenije, ki je bila od Srbov boljša za dva gola - končni rezultat je bil 23:21 (12:11).

SRBIJA - SLOVENIJA 21:23 (11:12)

Flensburg - Flens Arena, gledalcev: 3017.

Srbija: Šešum 3, Nikčević 2, Dukić 5 (3), Djordjić, Stojković 2 (2), N. Ilić 1, Rnić 1, Ivezić, Zelenović 1, Ćutura 1, Abutović, Marsenić 3, Stanković, Vujin 1, Kocić, Elezović 1, Marjanac.

Slovenija: Skok, Cingesar, Marguč 5 (2), Cehte 6, Dolenec 1, Lesjak, Poteko 1, Miklavčič, M. Žvižej, L. Žvižej 4, Gaber 3, Zorman 3, Šoštarič, Bezjak, Ferlin, St. Skube, Mačkovšek.

Sedemmetrovke: Srbija 5 (5), Slovenija 2 (2).

Izključitve: Srbija 2 minuti, Slovenija 4 minute.

Po izenačenem začetku so si Slovenci prvo prednost dveh golov priigrali pri rezultatu 5:3 v deveti minuti. Enaka razlika je bila tudi pet minut pozneje (7:5), po štirih zaporednih golih pa je ekipa selektorja Veselina Vujovića sredi prvega polčasa vodila že za šest (11:5).

Slovenci so nadaljevali z odlično igro in tudi v 18. minuti je bilo na semaforju plus pet (12:7). Toda končnica prvega polčasa je v celoti pripadla Srbiji, ki je naredila delni izid 4:0 in ob koncu prvega polčasa zaostajala samo za gol (11:12).

Začetek drugega polčasa je minil v izenačeni igri, nobena reprezentanca pa si do sredine tega dela igre ni uspela priigrati več kot gola prednosti. Toda po izenačenem rezultatu 16:16 v 44. minuti je Vujovićeva četa najprej nekajkrat povedla za dva gola (18:16, 19:17, 20:18), po treh zaporednih uspešnih strelih je tri minute pred koncem povedla za nedosegljivih pet golov (23:18), Srbi pa so s tremi goli v nizu v zadnjih treh minutah ublažili visok poraz.

Na uvodni tekmi turnirja sta se pomerili reprezentanci Nemčije in Brazilije. Uspešnejši so bili gostitelji Nemci, ki so zmagali z 29:20 (15:12). Slovenska izbrana vrsta bo v drugem krogu v soboto, 7. novembra, igrala proti Braziliji v Hamburgu (ob 17.45), v zadnjem krogu v nedeljo, 8. novembra, pa še v Kielu proti Nemčiji (ob 14.45).

SPORED IN REZULTATI TURNIRJA V NEMČIJI ("SUPERCUP 2015"):

Petek, 6. november 2015 (Flensburg):

Nemčija - Brazilija 29:20 (15:12)

Srbija - Slovenija 21:23 (11:12)

Sobota, 7. november 2015 (Hamburg):

ob 15.30: Nemčija - Srbija

ob 17.45: Brazilija - Slovenija

Nedelja, 8. november 2015 (Kiel):

ob 12.30: Brazilija - Srbija

ob 14.45: Nemčija - Slovenija