11. 11. 2015

Urbanscape Loka - Celje Pivovarna Laško 20:31 (9:16)

Rokometaši ekipe Urbanscape Loka so doživeli četrti poraz v 1. NLB Leasing ligi v sezoni 2015/16. V domači dvorani Poden so jih nadigrali igralci Celja Pivovarne Laško, končni rezultat tekme v Škofji Loki pa je bil 31:20 (16:9) za goste.

 

 

URBANSCAPE LOKA - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 20:31 (9:16)

 

 

Škofja Loka - Dvorana Poden, gledalcev: 400, sodnika: Sok in Lah (oba Ormož).

 

 

Urbanscape Loka: Pajntar, A. Vrbinc, M. Vrbinc 3, Rakovec, Šibanc 1, Gartner, Jenko-Bogdanić 3 (1), Kavčič, Jesenko, Korošec, Dolenec 4, Cingesar 1, Bradeško 3, Rant, Bergant, Kete 5.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 1, Ivić 3, Janc 10, Marguč 2 (2), Poteko 1, Zarabec 4, Dujmovič 2, Fižuleto 2, Patrianova, Dobelšek, Mlakar 2, Žvižej, Potočnik 1, Kodrin 3.

 

 

Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 2 (1), Celje Pivovarna Laško 2 (2).

 

 

Izključitve: Urbanscape Loka 4 minute, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

 

 

 

Slovenski prvaki so po nekoliko nenadejanem spodrsljaju v minulem krogu v štajerski prestolnici v Škofji Loki dosegli deveto zmago v elitnem domačem ligaškem tekmovanju in znova zasedli čelni položaj na lestvici, Gorenjci pa navzlic porazu ostajajo v zgornji polovici elitne razpredelnice.

 

 

V uvodni tretjini tekme se je na parketu dvorane Poden odvijal izenačen boj. Toda po izidu 7:7 so izbranci gostujočega trenerja Branka Tamšeta v zadnjih dvanajstih naredili delni izid 10:2 in si pred začetkom drugega polčasa priigrali visoko prednost sedmih golov (16:9).

 

 

V drugi polovici tekme lepe zaloge v zadetkih niso zapravili. Celjani, ki jih v nedeljo v Zlatorogu čaka tekma evropske lige prvakov proti madžarskemu Veszpremu, so s pogostimi kadrovskimi menjavami vseskozi držali visok ritem igre, na koncu pa tudi zasluženo in prepričljivo osvojili obe točki.

 

 

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Blaž Janc z desetimi goli, v škofjeloški pa je Andraž Kete dosegel pet zadetkov.

 

 

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 18. novembra, gostila trebanjski Trimo, škofjeloška pa bo v soboto, 21. novembra, gostovala v Novem mestu.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16