13. 11. 2015

Krimovke v petem krogu evropske lige prvakinj gostujejo v Romuniji

Rokometašice Krima Mercatorja čaka v petem krogu skupine A v evropski ligi prvakinj gostovanje v Romuniji. V soboto, 14. novembra 2015, ob 17. uri po slovenskem času se bodo slovenske prvakinje srečale z domačo ekipo Baia Mare.

 

 

Krimovke, ki imajo v tej sezoni dodobra spremenjeno ekipo in tudi veliko težav s poškodbami, so v sezoni še brez zmage in so na zadnjem mestu v skupini. Vodi ruski Rostov Don s polnim izkupičkom po štirih krogih, drugi je norveški Larvik s šestimi točkami (oba sta si že zagotovila napredovanje v drugi del tekmovanja), Baia Mare pa ima doslej eno zmago.

 

 

Slovenske prvakinje so v letošnji evropski sezoni izgubile dvakrat z Larvikom (doma in v gosteh), rusko ekipo Rostov Don in romunsko Baio Mare. Romunke so torej edino zmago dosegle prav na gostovanju v Ljubljani, ko so v prvem krogu skupine A 16. oktobra v Ljubljani zmagale s šestimi goli razlike (33:27).

 

 

Takrat je svoje rokometne veščine pokazala tudi nekdanja krimovka in francoska reprezentantka Allison Pineau. Krimovkam je Pineaujeva nasula kar devet zadetkov, s skupno 32 zadetki pa je trenutno vodilna strelka letošnje evropske lige prvakinj. Na drugem mestu je z 29 goli Larvikova igralka Amanda Kurtović.

 

 

Čeprav je ekipa trenerke Marte Bon v prejšnjem krogu proti Larviku na Norveškem nastopila brez petih poškodovanih igralk (Mirjeta Bajramoska, Lara Hrnčič, Vesna Milanović Litre, Aneja Beganović in Amra Pandžić), se je odlično upirala aktualnim podprvakinjam Evrope. Izgubila je samo z 28:32, v prvem polčasu pa je že vodila s štirimi goli prednosti (13:9).

 

 

Prav na dobri predstavi proti Larviku temelji Krimov optimizem pred tekmo v Romuniji. "Igralski kader za tekmo je še vedno pod vprašajem. Najverjetneje Mirjeta Bajramoska še ne bo nastopila, zanesljivo še nekaj časa ne bomo mogli računati na Laro Hrnčič in vesno Milanović Litre, morda pa bosta zaigrali Aneja Beganović in tretja vratarka Amra Pandžić," pravi Krimova trenerka Marta Bon.

 

 

"Baia Mare ima po mojem mnenju po imenih veliko večjo kakovost, kot jo izkazuje na igrišču. In to bomo seveda poizkušali izkoristiti tudi mi. Kar se tiče taktike, bomo zelo verjetno znova poizkusili podobno kot v Larviku, morda pa bomo poizkusili tudi s klasično taktiko," pred gostovanjem v Romuniji dodaja trenerka Bonova.

 

 

V letošnji sezoni lige prvakinj je Baia Mare na domačem igrišču odigrala dvema tekmi, obe proti favoritoma skupini A. Tako Larvik kot Rostov Don sta z velikimi težavami zmagala v Romuniji, oba samo z dvema goloma razlike: Norvežanke so se veselile zmage z 31:29, Rusinje pa z 22:20. Še bližje zmagi so bile Romunke v prejšnjem krogu, ko so v Rusiji izgubile le z golom razlike (26:27).

 

 

"Naša največja omejitev je še vedno na sredini obrambe, toda na prvi tekmi smo kljub temu delovali dobro. Še bolj moramo poglobiti sodelovanje z vratarkami in najbolj srečni bomo, če bo to dovolj za zmago," je še povedala Bonova.

 

 

V drugi del tekmovanja v ligi prvakinj peljejo prva tri mesta. Krim Mercator za podaljšanje upov na tretje mesto, ki še kot zadnje pelje med 12 najboljših ekip v Evropi, nujno potrebuje zmago. In to zmago z vsaj šestimi goli razlike (glede na izid prve tekme v Stožicah), kar še dodatno otežuje njihove možnosti v Romuniji.

 

 

Tekma Baia Mare - Krim Mercator bo v soboto, 14. novembra, ob 17. uri po slovenskem času. Sodila jo bosta Avstrijca Radojko Brkić in Andrei Jusufhodžić, delegat pa bo Madžar Balazs Soos.

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2015/16